Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

World Cleanup Day

Samen aan de bak

World Cleanup Day

Zaterdag 22 september was het World Cleanup Day, waarop veel mensen aan de slag gingen met het opruimen van zwerfafval. Ook in de regio West-Brabant zijn er ontzettend veel mensen aan de slag gegaan om zoveel mogelijk (zwerf)afval op te ruimen in hun buurt.

 

Ook Roosendaal ruimt op

Zo gingen twaalf basisscholen in Roosendaal op vrijdag al de wijken in om zwerfafval op te ruimen. En op zaterdag staken ook twee scoutingverenigingen, het bewonersplatform Langdonk en buurtpreventieteams de handen uit de mouwen om de stad een stukje schoner te maken! Uiteraard vinden wij dit een ontzettend mooi initiatief, maar het zou nog mooier zijn als er altijd minder zwerfaval op straat zou rondslingeren. Daarom geven wij een paar tips over hoe je kunt voorkomen dat je restafval zwerfafval wordt.

 

Tips om restafval te voorkomen

  • Winkels en horecagelegenheden zijn verplicht om hun directe omgeving schoon te houden. Wanneer er veel afval ligt kun je hen daar dan ook op aanspreken.
  • Gooi je afval, hoe klein ook, altijd in een openbare prullenbak. Is die niet voorhanden, neem je afval dan mee naar huis en gooi het daar weg.
  • Beperk zelf je afval, gebruik een herbruikbaar waterflesje of neem een eigen afsluitbare beker mee voor koffie.
  • Tegenwoordig worden er bij veel gelegenheden ballonnen opgelaten: bij verjaardagen, bruiloften, feestjes. Hartstikke leuk, maar slecht voor het milieu, je weet tenslotte niet waar de ballon uiteindelijk neerkomt. Doe dit dus liever niet.

 

Meer weten over handige tips en tricks om je afval te besparen? Of wil je meer weten over afval scheiden? Je vindt alle artikelen overzichtelijk terug op deze pagina.