Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

De Kringloper

Voor mens en milieu!

Meer weten over De Kringloper?

WAT DOEN WE?

Al sinds de oprichting zet Stichting De Kringloper zich in om hergebruik van goederen te stimuleren. De Kringloper streeft ernaar om zoveel mogelijk gebruikte spullen een tweede leven te geven. Dat doet De Kringloper door deze spullen te verkopen in hun winkels.

 

Maar De Kringloper gaat nog een stap verder. Zo kijkt De Kringloper steeds vaker naar wat ze kunnen doen met de spullen die niet meer te gebruiken zijn. Ze repareren wasmachines/drogers, fietsen en PC’s zodat deze weer met garantie kunnen worden verkocht. Mocht dat niet lukken, dan worden deze goederen gedemonteerd en kunnen de afzonderlijke stromen worden gerecycled.

 

RE-INTEGRATIEACTIVITEITEN

De Kringloper is een organisatie voor mens en milieu. In de verschillende Kringloopwarenhuizen komen de twee doelstellingen samen: het stimuleren van hergebruik en het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Lees hier meer

DAGBESTEDING

De Kringloper is ervan overtuigd dat het hebben van een vorm van zinvolle dagbesteding bijdraagt aan welzijn en geluk. Er weer bij horen, deelnemen aan het dagelijks leven, iets betekenen voor een ander, het zijn waarden die bijdragen aan een positieve ontwikkeling van eigenwaarde . Voor mensen die (nog) niet in staat zijn om een betaalde functie uit te oefenen biedt De Kringloper een zinvolle en leerzame dagbesteding aan.

 

STAGEPLAATSEN

De Kringloper is een erkend leerbedrijf. Dit betekent dat ze leerlingen van diverse scholen uit de regio kennis laten maken met de praktijk. Ook leren ze leerlingen wat er van hen verwacht wordt. Dit doet de leerling samen met een van onze deskundige werkbegeleiders. Inmiddels werkt De Kringloper samen met het Zoomvliet College, Radius College, De Prinsentuin en het Kellebeek College. De stageplaatsen die worden aangeboden zijn op het gebied van detailhandel, administratie, witgoedreparatie, ICT en van logistiek (o.a. interne cursus vorkheftruckchauffeur).

 

VRIJWILLIGERSWERK

Binnen De Kringloper is altijd ruimte voor vrijwilligers. Velen in onze samenleving die hun tijd vooral thuis doorbrengen hebben behoefte aan een zinvolle tijdbesteding. Ook hebben ze vaak behoefte aan sociale contacten. Door binnen De Kringloper als vrijwilliger aan de slag te gaan kan aan die behoefte tegemoet worden gekomen.

Schrijf je in als vrijwilliger

DE KRINGLOPER IS BLIJ MET UW NOG HERBRUIKBARE SPULLEN!

Wilt u uw oude spullen laten ophalen? U kunt gebruik maken van de gratis ophaaldienst.

U kunt uw spullen ook zelf wegbrengen naar een van onze vestigingen:

 

Bekijk de locaties

WELKE GOEDEREN HAALT DE KRINGLOPER OP?

 

  • Goederen die nog kunnen worden hergebruikt of verkocht kunnen worden
  • Onbeschadigde goederen, of goederen zonder grote beschadigingen
  • Werkende goederen
  • Schone goederen
  • Vervoerbare goederen
  • Alle elektra

 

Maak direct een afspraak