Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Stichting De Kringloper

Voor mens en milieu!

Meer weten over De Kringloper?

WAT DOET DE KRINGLOPER?

Al sinds de oprichting zet Stichting De Kringloper zich in om hergebruik van goederen te stimuleren en om zoveel mogelijk gebruikte spullen een tweede leven te geven. Dat doen ze door deze spullen te verkopen in hun winkels.

 

Maar De Kringloper gaat nog een stap verder. Ze kijken steeds vaker naar wat ze kunnen doen met spullen die niet meer te gebruiken zijn. En dus repareren ze inmiddels wasmachines/drogers, fietsen en PC’s, zodat deze weer met garantie kunnen worden verkocht. Mocht dat niet lukken, dan worden deze goederen gedemonteerd en kunnen de afzonderlijke stromen worden gerecycled.

 

RE-INTEGRATIEACTIVITEITEN

De Kringloper is een organisatie voor mens én milieu. In de verschillende Kringloopwarenhuizen komen deze twee doelstellingen samen: het stimuleren van hergebruik en het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Lees hier meer

DAGBESTEDING

De Kringloper is ervan overtuigd dat het hebben van een zinvolle, arbeidsmatige dagbesteding bijdraagt aan welzijn en geluk. Er weer bij horen, deelnemen aan het dagelijks leven, iets betekenen voor een ander: het zijn zaken die bijdragen aan een positieve ontwikkeling van je eigenwaarde . Voor mensen die (nog) niet in staat zijn om een betaalde functie uit te oefenen, biedt De Kringloper een zinvolle en leerzame arbeidsmatige dagbesteding aan.

 

STAGEPLAATSEN

De Kringloper is een erkend leerbedrijf. Leerlingen van diverse scholen uit de regio kunnen er kennismaken met de praktijk. Ook leren  de deskundige werkbegeleiders van De Kringloper leerlingen wat er van hen verwacht wordt. Inmiddels werkt De Kringloper samen met het Zoomvliet College, Radius College, De Prinsentuin en het Kellebeek College. De stageplaatsen die worden aangeboden, zijn op het gebied van detailhandel, administratie, witgoedreparatie, ICT en logistiek (o.a. interne cursus vorkheftruckchauffeur). Lees hier meer over stages bij Stichting De Kringloper.

 

VRIJWILLIGERSWERK

Binnen De Kringloper is er altijd ruimte voor vrijwilligers. Breng je je tijd voornamelijk thuis door en heb je behoefte om iets zinvols te doen of aan meer sociale contacten?  Meld je dan aan bij De Kringloper.

Schrijf je in als vrijwilliger

DE KRINGLOPER IS BLIJ MET JOUW NOG HERBRUIKBARE SPULLEN!

Wil je spullen laten ophalen? Dan kun je gebruik maken van de gratis ophaaldienst.

Je kunt je spullen ook zelf wegbrengen naar een van de vestigingen van De Kringloper:

 

 

Bekijk de locaties

WELKE GOEDEREN HAALT DE KRINGLOPER OP?

 

  • Goederen die nog kunnen worden hergebruikt of verkocht
  • Onbeschadigde goederen of goederen zonder grote beschadigingen
  • Werkende goederen
  • Schone goederen
  • Vervoerbare goederen
  • Alle elektra

 

Maak direct een afspraak