Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Pictogrammenkaart

Hulp bij afvalinzameling

Hulp bij het afval inzamelen

Het recyclen van bijvoorbeeld het plastic gaat super goed! Helaas vinden we af en toe nog wat ruis tussen het afval. En kunnen we het afval niet recyclen en dat is zonde. Om dit te voorkomen hebben we een klein geheugensteuntje gemaakt: de pictogrammenkaart. Met de pictogrammenkaart in het zicht vergeet je nooit wat je het afval waar moet laten!

 

 

 

HOE GAAT JOUW GEMEENTE HIERMEE OM?

Bergen op Zoom

Download hier de pictogrammenkaart voor de gemeente Bergen Op Zoom.

DOWNLOAD DE PICTOGRAMMENKAART VOOR BERGEN OP ZOOM

Halderberge

Download hier de pictogrammenkaart voor de gemeente Halderberge.

DOWNLOAD DE pictogrammenkaart VOOR HALDERBERGE

Roosendaal

Download hier de pictogrammenkaart voor de gemeente Roosendaal.

DOWNLOAD DE pictogrammenkaart VOOR ROOSENDAAL

Woensdrecht

Download hier de pictogrammenkaart voor de gemeente Woensdrecht.

DOWNLOAD DE pictogrammenkaart VOOR WOENSDRECHT

Wat is een pictogrammenkaart?

Een pictogrammenkaart is gemaakt voor de inwoners van gemeente Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge en Woensdrecht. Maar wat houdt de pictogrammenkaart nu precies in? Een pictogrammenkaart helpt de inwoners van de eerdergenoemde gemeenten met het inzamelen van al het afval. De pictogrammenkaart is een overzicht van allerlei verschillende soorten afval. Op de kaart vind je de meest gebruikte afvalstromen terug. Hierop vind je GFT+E, oud papier, glas, PBD (plastic/blik/drankkartons), textiel, elektrische apparaten, restafval, grof restafval en klein chemisch afval.  Er staat ook bij waar je het afval moet laten. In de desbetreffende container, een inzamelpunt of halen wij het bij je op?

Staat het afval dat je hebt er niet bij of twijfel je? Dan kun je altijd de afvalscheidingswijzer checken. Bijvoorbeeld waar je kleine elektrische apparaten moet laten. Het is een geheugensteuntje voor de bewoners.

 

Waarom?

Waarom hebben wij de pictogrammenkaart bedacht? We hebben de pictogrammenkaart gemaakt om jullie als inwoners makkelijker te maken om afval in te zamelen. Het is een gemakkelijke kaart die je kunt opslaan op je telefoon maar je kunt hem ook uit kunt printen en ophangen bij de containers of in de keuken bij de prullenbak. Hoe beter het afval wordt gescheiden, hoe beter we het afval kunnen recyclen.

 

LET OP: de pictogrammenkaart verschilt per gemeente!

Bekijk inleverpunten in jouw wijk

Gebruik huidige locatie

Laden..

Genoeg afval om te scheiden!

We helpen je graag een handje!

Meer tips over afvalscheiden

Heb je meer vragen over het scheiden van afval?

Neem dan contact met ons op via info@saver.nl of bel 0165-597777.

Mail ons! Bel ons!