Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Gemeente Steenbergen

Aan de bak met beter afval scheiden!

Gemeente Steenbergen

De gemeente Steenbergen werkt hard aan het terugdringen van de hoeveelheid restafval. Saver is daarbij vanaf 1 januari 2024 onze partner voor de inzameling van en verwerking van het huishoudelijk afval. We werken intensief samen met de andere Savergemeenten Bergen op ZoomRoosendaalHalderbergeWoensdrecht, Rucphen en Zundert. Door samen te werken kunnen we sneller het gewenste doel realiseren.

 

Alle inwoners hebben in november een  informatiepakket thuis ontvangen.

 

Voor informatie in een andere taal: klik rechtsboven op een landenvlag.

Foto: Maurice Remery (wethouder)

 

 

Onze gemeente ontwikkelt zich snel. Ook op het gebied van afvalinzameling gaan we met onze tijd mee. Daarom zijn we per 1 januari 2024 overgestapt naar Saver als nieuwe inzamelaar voor de gemeente Steenbergen. Geen zorgen, voor u veranderen er slechts twee dingen:

Saverpassen

De nieuwe Saverpassen  heeft u in week 49  – tussen 4 en 9 december – per post ontvangen. De passen geven toegang tot de ondergrondse containers en de milieustraat. Let op: deze passen moet u gebruiken vanaf 1 januari 2024.  De oude afvalpas mag u bij het restafval gooien.

Heeft u geen afvalpassen  ontvangen, neemt u dan contact op met Saver 0165 59 77 77.

Het meldingsnummer verandert

Uw container niet geleegd of een andere melding op het gebied van afval? Dan meldt u dat vanaf 1 januari 2024  aan Saver via de Servicelijn 0165 597777, of via het contactformulier op www.saver.nl.

 

Bij storingen aan de ondergrondse containers of bijplaatsingen, belt u naar de gemeente via 140167.

Veel blijft hetzelfde

Gelukkig blijft vooral heel veel hetzelfde. De vuilniswagen heeft straks een nieuw logo, maar de inzamelroutes blijven hetzelfde. Maar let op: de vuilniswagen kan eerder of later komen dan u gewend bent.  U kunt nog steeds via de AfvalWijzer uw persoonlijke afvalkalender downloaden voor het nieuwe jaar. En ook de service die u van ons gewend bent verandert natuurlijk niet.

Afval scheiden

In onze gemeente gaan we voor zo weinig mogelijk restafval. Dit is afval dat wordt verbrand en wat we dus niet hergebruiken. We zijn al op de goede weg, maar het kan nog veel beter. Daarom moedigen we u aan om het afval zo goed mogelijk te scheiden. Gescheiden afval kan worden gerecycled. Van dit afval worden nieuwe producten gemaakt.

 

Ook ik merk dat ik nogal eens twijfel over waar mijn lege melkpak, restje pasta of verpakkingsmateriaal weg moet gooien. Daarom deel ik graag een handige tip met u. Op de Afvalscheidingswijzer van Saver (www.samenaandebak.nl) vindt u gemakkelijk alle antwoorden op uw vragen over afvalscheiding.

 

Samen gaan we aan de bak voor minder afval! Helpt u ook mee?

Meer informatie

In deze informatiefolder  die u thuis heeft ontvangen, vindt u alle informatie over Saver en leest u nog eens hoe de afvalinzameling in de gemeente Steenbergen geregeld is. Neem het op uw gemak door en bewaar deze folder goed. Zo heeft u altijd de juiste informatie bij de hand.

Heeft u vragen, zorgen of opmerkingen? Dan horen we dat graag van u! De medewerkers van de gemeente Steenbergen en Saver staan voor u klaar.

 

Maurice Remery,

wethouder Afval

 

 

Meer informatie over afvalscheiden

Van afval naar grondstof (VANG) heet dat. Heel veel van het huishoudelijk afval is namelijk de grondstof voor nieuwe producten. En door het afval thuis goed te scheiden, zorgen we er samen voor dat er veel opnieuw te gebruiken is.

 

Pictogrammenkaart

We hebben een overzichtelijke pictogrammenkaart gemaakt. Deze kaart vindt u in dit welkomstpakket. Zo weet u precies wat waar hoort. Voor meer informatie verwijzen we graag naar www.saver.nl/educatie/wat-hoort-waar.

DOWNLOAD DE PICTOGRAMMENKAART

 

Huishoudelijk afval

 

GFT+E

GFT+E staat voor groente-, fruit-, tuinafval én etensresten. Want vergeet dit laatste niet. Nog steeds treffen we bij steekproeven veel etensresten aan in de restafvalcontainer. Dat is zonde want van GFT+E afval wordt compost gemaakt, dat  misschien wel in uw eigen tuin terechtkomt. Het groenafval wordt 1 keer per twee weken ingezameld.

 

Papier

De inzameling van oud papier gaat in de gemeente Steenbergen nog precies zoals u gewend bent. De inzameldata staan ook aangegeven in de afvalkalender en de AfvalWijzer app. De AfvalWijzer app is te downloaden via de Google Play Store en de Apple Store op uw telefoon.

 

PMD

PMD (plastic- en metalen verpakkingen en drinkpakken) heet soms ook PBD (Plastic- en blikverpakkingen en drinkpakken). De inzameling van het PMD-afval gaat zoals u gewend bent in de minicontainers aan huis, een keer per twee weken. Of, als u in een appartement woont, kunt u gebruik maken van de verzamelcontainers. Dit zijn de boven- en ondergrondse containers voor PMD.

 

Restafval

Al het huishoudelijke afval wat u niet bij een van de bovenstaande afvalstromen of op de milieustraat kwijt kunt, mag u in de ondergrondse restafvalcontainer gooien, of, als u in het buitengebied woont in de restafvalcontainer aan huis. Ook deze inzameldagen vindt u in de afvalkalender of de AfvalWijzer app.

 

Saverpas

Ieder adres in de gemeente Steenbergen heeft begin december 2023 twee Saverpassen ontvangen. Deze pas geeft toegang tot een ondergrondse restafvalcontainer. Ook dient de pas als toegang tot de milieustraat als u daar afval komt brengen. Op saver.nl kunt u alle informatie vinden rondom de Saverpas.

 

AfvalWijzer app

Heel veel inwoners hebben ’m al op hun mobiele telefoon of tablet; De AfvalWijzer app. Zo kunt u een seintje krijgen over uw persoonlijke inzameldagen, maar ook van afwijkende dagen zoals feestdagen of als er iets verandert. U downloadt de app gratis in de appstore of via de Google Play Store.

 

Afval aanbieden

Het is mogelijk dat uw inzameldata zijn gewijzigd in verband met feestdagen. U vindt de inzameldagen in de afvalkalender van de AfvalWijzer app of via saver.nl/afvalkalender.

We vragen u de container op de inzameldag vóór 07.30 uur buiten te zetten en na lediging op dezelfde dag uiterlijk om 22:00 uur weer op eigen terrein te plaatsen

Let op: De klep van de aangeboden container moet dicht zijn. Er mag geen afval uitsteken. Het bijplaatsen van afval naast de container is niet toegestaan.

 

Grofvuil

Grofvuil, zoals meubels, grote elektrische apparaten of vloerbekleding, moet u zelf naar de milieustraat brengen. De milieustraat vindt u aan de Van Andelstraat 6 in Steenbergen. Als de materialen nog bruikbaar zijn, mag u ook De Kringloper bellen om het gratis bij u thuis op te laten halen. De Kringloper heeft ook een apart afgiftepunt bij de milieustraat.

 

De Kringloper  0165 – 521 188

* Kapotte elektrische apparaten

* Bruikbare kringloopgoederen

 

Openingstijden Milieustraat:

Maandag: Gesloten

Dinsdag: Gesloten

Woensdag: 08:30 – 12:30 en 13:00 – 17:30 uur

Donderdag: 09:30 – 12:30 en 13:00 – 19:00 uur

Vrijdag: 08:30 – 12:30 en 13:00 – 17:30 uur

Zaterdag: 08:00-13:00 uur

Zondag: Gesloten

Op feestdagen is de milieustraat gesloten.


Afvalstoffenheffing

U kunt de recyclebare afvalstromen (oud papier en karton, PMD en GFT) in de buurt van uw woning aanbieden. Het restafval brengt u weg naar de ondergrondse container in de buurt.

Er wordt niet geregistreerd hoe vaak u het restafval wegbrengt.

U betaalt ieder jaar afvalstoffenheffing op basis van een eenpersoons- of meerpersoonshuishouden.

Kwijtschelding

Het kan zijn dat u kwijtschelding kunt krijgen de afvalstoffenheffing vanwege uw financiële situatie. U kunt hiervoor een aanvraag indienen via de gemeente Steenbergen op telefoonnummer: 14 0167 of e-mailadres: [email protected].

Melding maken en contact

U kunt heel veel informatie vinden op saver.nl. Via het contactformulier kunt u snel uw vraag stellen of een melding maken.

 

De klantenservice van Saver is op werkdagen bereikbaar van 08.00-16.30 uur

op telefoonnummer: 0165 59 77 77 of via e-mail: [email protected]

 

Op samenaandebak.nl vindt u daarnaast veel informatie over afval scheiden.

 

Bekijk inleverpunten in jouw wijk

Alle inleverpunten

Bekijk inleverpunten
Gebruik huidige locatie

Laden..

Wil je graag meer informatie over het scheiden van afval?

Bekijk dan ook de website van de gemeente Steenbergen en Saver!

Gemeente Steenbergen
Bezoek gemeente website