Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Schoonmaakactie voor plastic in de oceaan

Help mee plastic afval te verminderen

Schoonmaakactie voor plastic in de Grote Oceaan

Goed nieuws, de grote schoonmaakactie die de Grote Oceaan moet verlossen van de hoeveelheden plastic is van start gegaan! Het heeft maar liefst vijf jaar geduurd en 273 prototypes gekost, maar eindelijk is het zo ver.

 

Plastic soep

Tussen Hawaï en Californië drijft een enorme hoeveelheid plastic met een omvang van 39 keer Nederland. Naar schatting drijft er zo’n 80 miljoen kilo kunststof in de Grote Oceaan. Wereldwijd staat dit fenomeen bekend als de plastic soep. Met het innovatieve concept van de Nederlander Boyan Slat wil men deze hoeveelheid plastic onderscheppen. Dit wordt gedaan met een 600 meter lang systeem dat neergelegd wordt bij de Great Pacific Garbage Patch.

 

50% minder plastic in de oceaan

Als het opruimsysteem goed werkt, worden er tientallen systemen gemaakt om overal op de wereld het plasticgehalte in de oceaan te verlagen. Ook verwachten ze dan in vijf jaar het plastic gehalte in dit gebied te verlagen met 50%.

 

Plastic besparen

Uiteraard kun je als consument ook je steentje bijdragen aan het verminderen van de hoeveelheid plastic. Probeer de hoeveelheid plastic die je gebruikt zoveel mogelijk te beperken. In dit artikel lees je tips hoe je dat kunt doen.