Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Win jouw eigen afvalhulpje

Deelnemen aan deze actie is helaas niet meer mogelijk. Heb je meegedaan? Leuk! Winnaars ontvangen uiterlijk 27 oktober een e-mail.

 

In welke bak gooi jij jouw etensresten na het koken van een heerlijke maaltijd? Het is belangrijk dat afval op de juiste plek terecht komt, zodat het gecomposteerd of gerecycled kan worden! Zo horen alle etensresten bij het GFT+E. Het afvalhulpje van Samen aan de bak helpt je graag met afval scheiden. Lees snel verder voor meer tips én hoe je jouw afvalhulpje voor thuis kunt winnen!

 

Waarom etensresten scheiden?

Alle etensresten horen bij het GFT+E. Toch komen ze nog vaak bij het restafval terecht. Dat is zonde! Restafval wordt namelijk verbrand, terwijl er van GFT+E afval compost of biogas gemaakt wordt. Daarnaast is het aanbieden van GFT+E afval gratis in tegenstelling tot het aanbieden van restafval. Etensresten weggooien bij het GFT+E is dus ook beter voor je portemonnee!

 

Praktische afvalhulpjes

Afvalhulpjes kunnen je helpen om etensresten makkelijker te scheiden of zelfs te verminderen. Heb jij een van de onderstaande hulpjes al in huis?

 

Compostbakje

Een compostbakje is een klein afvalemmertje voor op het aanrecht. Zo kun je je etensresten direct kwijt en het bakje om de dag legen in de GFT+E bak.  Er zijn zelfs compostbakjes waar je zelf daadwerkelijk compost in kunt maken. Dan ben je pas écht duurzaam bezig!

 

Foodhuggers

Foodhuggers zijn speciale siliconen hoesjes die je over vers fruit en groenten heen kunt plaatsen, wanneer je ze door de helft hebt gesneden. Op deze manier blijft groente en fruit langer houdbaar in de koelkast en kun je restjes dus later nog een keer gebruiken in gerechten.

 

Prullenbak met compartimenten

Wil je direct je afval scheiden in de keuken? Gebruik dan een prullenbak met verschillende compartimenten. Zo houd je je afval meteen op de juiste manier apart en wordt het scheiden alleen maar makkelijker! Wil je ook etens- en snijresten apart houden in jouw afvalbak? Zorg er dan wel voor dat je gebruik maakt van een composteerbaar afvalzakje met kiemplantlogo. Dan hoef je je prullenbak minder vaak schoon te maken.

 

 

Scoor jouw afvalhulpje voor thuis!

Wil jij een van deze handige afvalhulpjes scoren voor thuis? Vul je gegevens in op de volgende website en je maakt direct kans!

 

WIN JOUW AFVALHULPJE
ALGEMENE VOORWAARDEN