Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Duurzaam Burendag vieren

Vier jij burendag dit jaar ook duurzaam? In dit artikel delen we een aantal creatieve en duurzame ideeën om jouw Burendag een groen succes te maken.

 

Tweedehands kledingruil

Een geweldige manier om duurzaam bezig te zijn én tegelijkertijd je garderobe te vernieuwen, is door een tweedehands kledingruil te organiseren. Vraag iedereen in jouw buurt om kleding mee te nemen die ze niet meer dragen. Wie weet scoor jij wel een leuke broek van je buurvrouw! Blijft er toch nog kleding over? Gooi deze dan in een afgesloten zak in de paarse textielcontainer of lever alle oude kleding in bij Stichting De Kringloper.

 

Zwerfafval speurtocht

Een speurtocht is altijd een hit, dus waarom niet eentje die ook goed is voor de planeet? Organiseer een zwerfafval speurtocht waarbij teams punten kunnen scoren voor elk stuk afval dat ze verzamelen en correct weggooien. Zo creëer je een leuke en leerzame manier om kinderen en volwassenen bewust bezig te laten zijn met zwerfafval.

 

Zero waste BBQ

Wat is Burendag zonder een goede barbecue? Dit jaar kun je jouw barbecue een groene twist geven door een zero waste BBQ te organiseren. Vraag iedereen om hun eigen herbruikbare borden, bestek en bekers mee te nemen. Koop daarnaast voedsel in bulk in en kies voor een watertap of sodastream met herbruikbare bekers om plastic afval te voorkomen!

 

Duurzaam knutselen

Laat de creativiteit van jou en je buren de vrije loop met duurzame knutselactiviteiten. Gebruik gerecycled materiaal, zoals bijvoorbeeld oude tijdschriften of plastic verpakkingen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je zult versteld staan van de leukste creaties!

 

Spullen uitwisselen en uitlenen

Ga je op vakantie, maar heb je niet de juiste spullen? Of ben je aan het klussen en mis je net een bepaald soort gereedschap? Waarom zou je iets nieuws kopen als een van je buren het misschien in de garage heeft liggen? Met de app Peerby kun je gemakkelijk spullen uitwisselen of lenen van je buren. Van gereedschap tot campinguitrusting. Zo bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook bij aan hergebruik! Bovendien is het een geweldige manier om je buren beter te leren kennen. Bekijk tijdens burendag dus eens welke spullen er allemaal beschikbaar zijn in jouw omgeving!

 

Met deze tips kun je samen met je buren aan de slag om van burendag een groen succes te maken. Hoe je burendag ook viert, elke kleine actie telt! Zo gaan we samen aan de bak voor een duurzamere buurt.