Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Wereldmilieudag: wat kun jij doen?

Wereldmilieudag: wat kun jij doen?

 

Vandaag, vrijdag 5 juni, is het Wereldmilieudag. Al vanaf 1974 is dit een dag die jaarlijks door de Verenigde Naties wordt georganiseerd. Het doel ervan is om iedereen stil te laten staan bij het milieu. Daarom willen wij een aantal milieubewuste tips geven.

 

Zorg voor minder voedselverspilling

 

Zorgen voor minder voedselverspilling klinkt simpel. En dat is het ook. Door slim in te kopen en te koken kun je voedselverspilling voorkomen. Als je toch te veel gekookt hebt, kun je dit voor de volgende dag gebruiken of invriezen en de week erna eten. Er zijn genoeg oplossingen om een gekookte maaltijd langer te bewaren. Welke dan nog meer? Tijdens het doen van boodschappen is het belangrijk om naar de houdbaarheidsdatum te kijken.

 

Verminder het plastic

 

Wij Nederlanders gebruiken veel plastic. We gebruiken vooral veel plastic flesjes. Dit is erg slecht voor het milieu. We nemen er een mee naar het werk, daarna nog een naar de sportschool. En niet alleen jij, maar ook je familieleden. Maar daar is een hele simpele en toch goedkope oplossing voor (op langere termijn). Je kunt de vorm, het patroon en de inhoud zelf bepalen. Zit hier een foto bij? Anders snap ik het niet. Je kunt je fles vullen met kraanwater. Wist je dat het kraanwater in Nederland behoort tot het beste kraanwater van de wereld?

 

Zeg nee tegen ongewenste reclame

 

Plak een Ja Nee sticker op je brievenbus. Met de Ja Nee sticker krijg je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, maar wel huis-aan-huisbladen in de brievenbus. Door het opplakken ervan hoef je minder papier weg te gooien. We hebben met de gemeenten afgesproken de nee-nee-sticker niet langer te promoten vanwege een klacht die is ingediend door De Bode.

 

Houd voor meer tips om milieubewuster te leven de komende tijd onze Facebook en Instagram in de gaten!