Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Week zonder Afval

Van maandag 31 mei t/m 6 juni is het zover. Samen gaan we de uitdaging aan om in deze week géén afval weg te gooien. Dat klinkt misschien makkelijker dan gedaan, daarom geven wij je wat tips die je tijdens deze week kunt toepassen. Samen gaan we ervoor!

 

Samen delen

Waarom iets twee keer aanschaffen of gebruiken als je het ook van iemand kan lenen? Iets aanschaffen wat je niet dagelijks gebruikt om het samen te delen. Denk bijvoorbeeld aan een auto, partytent & BBQ. Door samen gebruik te maken van deze spullen hoeven er minder van gemaakt te worden en is er dus minder afval.

 

Kortom: Samen delen of lenen voor minder afval!

 

Je eigen mok/beker

Een handige/hygiënische manier van afvalbestrijding is het meenemen van je eigen mok of beker. Ook kun je ervoor kiezen om zelf koffie/thee mee te nemen in een thermosfles. Zo bespaar je ook nog eens wat extra geld.

 

De trend van dit moment

De trend van dit moment is tweedehands kopen, online zijn hier verschillende platformen voor. Tweedehands kopen is een win-win situatie voor het milieu en voor je portemonnee. Kijk ook verder dan alleen kleding, spullen voor in huis kunnen ook prima tweedehands zijn. In West Brabant kun je hiervoor terecht bij Stichting De Kringloper.

 

Bewust boodschappen doen

Afvalbestrijding begint al in de supermarkt. Veel mensen kopen spullen waar ze zin in hebben, maar uiteindelijk nooit meer de kast uitkomen. Ga daarom boodschappen doen met een boodschappenlijstje. Zo koop je alleen dingen die je écht nodig hebt. Ook kan je tijdens het boodschappen doen letten op producten zonder verpakking. Allemaal onnodig afval…

 

Tijdens de week zonder afval gaan we er samen voor zorgen dat we extra letten op wat we weggooien. Probeer één week lang zo min mogelijk afval weg te gooien.