Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

5 juni - Wereldmilieudag

Elk jaar wordt op 5 juni de Wereldmilieu dag georganiseerd om bedrijven & overheden en individuele personen bewust te maken van allerlei milieuproblemen in de wereld. Dit jaar is het de beurt aan Pakistan om deze dag te organiseren, maar thuis kun jij ook een bijdrage leveren aan deze dag.

 

Op de Wereldmilieudag kun jij het milieu een handje helpen door:

 

Een boom te planten 

De natuur levert een grote bijdrage aan het zuurstofgehalte in de wereld. Door een boom te planten zorg jij er in ieder geval voor dat de wereld een stukje beter wordt. Alle beetjes helpen!

 

Een elektrische auto kopen

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe auto aan te schaffen? Overweeg dan zeker een hybride of elektrische auto. Deze wagens zijn veel duurzamer en je profiteert van fiscale voordelen.

 

Schakel de motor van je auto uit als je moet wachten

Een typisch voorbeeld van alle kleine beetjes helpen. Staat de brug open of moet je even op iemand wachten? Zet dan de motor van je auto uit.

 

Bespaar energie in je huis

Veel apparaten blijven stroom verbruiken als ze op stand-by staan of zelfs uit. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen. Hiervoor is een makkelijke oplossing in het leven geroepen: haal de stekker uit het stopcontact 😉

 

Verminder je consumptie van vlees en zuivel 

Een bekend en groot probleem, het consumeren van vlees en zuivel. Door minder vlees en zuivel te consumeren verminder je de vleesconsumptie en zuivel-en eierconsumptie. Dit betekent dat de methaanuitstoot daalt. Minder vlees leidt bovendien automatisch tot een vermindering van de hoeveelheid landbouwgrond die nodig is voor de ‘productie’ ervan. Daar bovenop leiden deze veranderingen ook tot andere verbeteringen van het milieu, zoals minder watergebruik en minder mest in de natuur!

 

Met Samen aan de Bak zijn we het hele jaar al super goed bezig! Door consequent afval te scheiden brengen we de hoeveelheid restafval drastisch naar beneden. Mocht je dit nog niet doen? Klik dan hier voor meer informatie!