Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Start van de zomer!

21 juni start de zomer weer! Hopelijk veel dagen met lekkere temperaturen en gezellige momenten. Soms zijn er echter ook vervelende momenten. Zoals dat ene moment dat jij bij jouw GFT+E-container aankomt en deze vol zit met maden. Daarom geven we hier wat handige tips die jij kunt toepassen in de zomer.

 

  • Laat het GFT+E uitlekken voordat je het in de container gooit;
  • Leg een paar oude kranten of stro onder in de container zodat etensresten niet aankoeken. Hierdoor voorkom je dat de container niet geleegd kan worden;
  • Plaats de container in de schaduw en laat de containerdeksel met een houtje op een kier staan.

 

Bovenstaande tips kun je eigenlijk het gehele jaar doen. Onderstaande zijn toch ├ęcht gericht op de zomer:

 

Zonnebrand

Mocht je restanten over hebben van zonnebrand of aftersun? Doe dit dan niet door de gootsteen. De verpakking, met inhoud, mag gewoon bij het restafval.

 

Dagje strand

Ben je naar het strand geweest? Gooi je afval dan in de vuilnisbakken of neem het mee naar huis. Iedereen wilt graag op een schoon strand liggen.

 

Oude tuinmeubels

Onlangs een nieuw tuinmeubel gekocht? Breng je oude dan naar de kringloop mits hij in goede staat is. Anders kun je hem naar de milieustraat brengen.

 

Barbecue

Lekker gebarbecued met een aantal vrienden? Scheid dan altijd je afval! Plastic bordjes, bestek en verpakkingen van vlees bij het plasticafval. Houtskool hoort bij het restafval.

 

Genieten kan en moet je zeker doen in de zomer, maar houd wel in je achterhoofd dat je na een gezellige middag/avond alles weer netjes opruimt.

 

Samen aan de Bak, ook in de zomer!