Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Week van de AfvalHelden

Week van de AfvalHelden – 1 t/m 7 maart 2021

 

Samen aan de Bak voor een schoon milieu!

De Week van de AfvalHelden is dé week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Medewerkers uit deze branche zijn essentieel om de Nederlandse samenleving draaiende te houden. Door de coronacrisis is dit extra duidelijk geworden. Inwoners lieten steeds meer hun waardering blijken. Er stonden taartjes klaar, koffie werd geschonken en kindertekeningen prijkten op de afvalzakken.

 

Maar wat NVRD (verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte), de Vereniging Afvalbedrijven en O&O Fonds Grondstoffen Energie en Omgeving (GEO) betreft, moet het daar niet bij blijven. Iedereen in de afvalsector verdient dagelijks waardering, daar is geen crisis voor nodig. Want hoe zou Nederland er zonder hen uitzien?

 

Daarom lanceren deze partijen de Week van de AfvalHelden. Onder een AfvalHeld verstaan wij iedereen die zich dagelijks in de praktijk inzet binnen de gehele afvalketen. Deze week staan zij in het zonnetje.

 
Wat kun je zelf doen? 

Maar je kunt zelf ook meedoen! Je kunt elke dag op www.saver.nl een kleurplaat downloaden. Het is leuk als kinderen de kleurplaten downloaden en inkleuren en bijvoorbeeld voor het raam hangen, zodat onze chauffeurs ze zien.

 

Verder kun je natuurlijk altijd je duim opsteken als blijk van waardering naar de chauffeurs. Sommige chauffeurs nemen de kleurplaten ook mee op de route.