Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Voorjaarsschoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak – Hoe pak je het aan?

 

De lente is in aantocht…. dus het is weer tijd voor de voorjaarsschoonmaak.

Hoe pak je dit aan en waar laat je het afval? De grote voorjaarsschoonmaak in 10 stappen!

 

  1. Maak een plan van aanpak. Bekijk wat je allemaal wilt aanpakken en schrijf het op. Een goede voorbereiding is het halve werk.
  2. Zorg dat je alle schoonmaakspullen in huis hebt voordat je begint.
  3. Laat alles eerst goed luchten.
  4. Eerst opruimen, daarna grondig schoonmaken.
  5. Probeer het per ruimte aan te pakken voor een optimaal resultaat.
  6. Keuken: orde en hygiëne terug in je keuken (bv. magnetron, binnenkant van de oven, ijskast, vriezer ontdooien, waterkoker ontkalken, koffieapparaat en broodrooster schoonmaken).
  7. Zitkamer: kleden uitkloppen, gordijnen wassen, alles afstoffen (ook elektronica, lampen en plafonds).
  8. Slaapkamer: wisselen van winter- naar zomer dekbed, sprei stomen, gordijnen wassen.
  9. Badkamer: alle badkamerkastjes legen, daarna alles ontkalken.
  10. Garderobe: winter items inruilen voor zomer items en kijken welke kleding je niet meer draagt en een tweede leven kan krijgen.
 
Maar waar laat je het textiel dat je niet meer draagt? 

Er zijn veel manieren om een nieuw leven te geven aan jouw textiel. Je kunt je kleding of textiel in de textielcontainer doen. Of het nu versleten is of nog splinternieuw, dit mag allemaal in de textielcontainer. Let er wel op dat het textiel schoon en droog moet zijn. Alleen dan kan het worden gerecycled en gebruikt worden voor nieuwe producten.

 

Er worden verschillende dingen van textiel gemaakt. Zo worden beddengoed en versleten kleding gebruikt om poetslappen of vulling voor autostoelen van te maken. Maar gerecycled textiel wordt ook steeds vaker verwerkt in nieuwe stoffen.

 

Daarnaast kun je je kleding inleveren bij De Kringloper. Zo kunnen zij andere mensen blij maken met jouw kleding of textiel. Het is natuurlijk ook mogelijk om jouw textiel en kleding zelf te verkopen op websites zoals Vinted of Marktplaats.

 

Wil je meer weten over jouw afval of tips krijgen? Houd dan deze nieuwsberichten of onze social media pagina in de gaten.