Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Dag van de Aarde

Dag van de Aarde – 22 april

 

Op 22 april is het Dag van de Aarde.

Deze dag staat beter bekend als: Earth Day. Het doel van deze dag is mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop.

 

Op positieve wijze wordt op deze dag aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Bezinning en plezier staan hierbij voorop.

 

In de Verenigde Staten en sommige Spaanstalige landen is de ‘Dag van de Aarde’ (International Earth Day) sinds 1970 een populair fenomeen. Ook in Frankrijk is de ‘Dag van de Aarde’ al langer ingeburgerd. In 2002 introduceerde de Stichting Dag van de Aarde deze dag ook in Nederland en krijgt hij steeds meer bekendheid.

 

Met Samen aan de Bak zijn we het hele jaar al extra goed bezig voor de aarde. Het afval scheiden gaat stukken beter en de bewustwording in de samenleving is er.

 

Wat kun je nog meer doen om positief bij te dragen aan een goed milieu?

 

  • Zet de verwarming, wanneer het kan wat lager;
  • Vervang gloeilampen voor LED-lampen;
  • Ventileer je huis regelmatig;
  • Haal planten in huis
  • Is het aangenaam weer? Gebruik de droger niet, maar laat de was buiten drogen.

 

Zoals je ziet is afval scheiden slechts een onderdeel van het bijdragen aan een beter milieu. Er is veel meer mogelijk en echt veel energie zal het niet kosten.

 

Maak voor jezelf eens een lijstje met wat je relatief eenvoudig zou kunnen verbeteren. Alle kleine beetjes helpen en heb je niet alleen op 22 april aandacht voor de Aarde, maar het hele jaar.

 

Mocht je opzoek zijn naar meer tips? Via deze link zie je veel meer handige tips!