Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Wat te doen met overgebleven voedsel?

Handige recepten met overgebleven voedsel

Hoe minder voedsel er verspild wordt, hoe minder afval er in de afvalbak terecht komt.

 

Vandaag krijg je van ons twee handige recepten die je kunt maken met een merendeel overgebleven voedsel.

 

  1. Bruschetta

Bereidingstijd:

15 minuten

 

Benodigheden:

  • Stokbrood
  • Olijfolie
  • Knoflook
  • Zout
  • Tomaten
  • Basilicum
  • Paprika

 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de knoflook fijn en meng deze met 2 eetlepels olijfolie en een theelepel zout samen in een schaaltje.
  3. Snijd het stokbrood in stukjes en bestrijk deze met het mengsel van olijfolie, knoflook en zout.
  4. Rooster deze stukjes 4-6 minuten in een voorverwarmde oven, totdat de stukjes knapperig aanvoelen.
  5. Eet de stukjes zo of beleg de geroosterde stukjes stokbrood met mozzarella, tomaten, basilicum, paprika, wortelsalade en tapenade.

Tip: Serveer de Bruschetta op een borrelplank!

 

 

      2. Wentelteefjes Banaan/Blauwe bessen

 

Bereidingstijd:

25 minuten

 

Benodigheden:

  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • Kristalsuiker
  • Kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 sneetjes oud brood
  • Boter/olie
  • Basterdsuiker / honing
  • 3 bananen
  • Blauwe bessen

 

Hoe maak je het?

 

  1. Klopt het ei samen met de melk los in een beslagklom.
  2. Voeg er vervolgens 1 eetlepel suiker, 1 theelepel kaneel en het zakje vanillesuiker aan toe en klop het geheel nogmaals los totdat er een glad geheel ontstaat.
  3. Verhit een klontje boter of margarine in een grote koekenpan tot dat het niet meer bruist.
  4. Haal intussen de sneetjes brood door het mengsel en draai ze een paar keer om. Het is belangrijk dat de stukjes brood goed doorweekt zijn, maar niet té dat ze uit elkaar vallen. Schep de broodjes met een spatel één voor één uit het mengsel, laat ze uitlekken en leg ze in de hete pan.
  5. Bak de broodsneetjes aan beide kanten mooi bruin.
  6. Schep de sneetjes op een schaal en houd ze warm in de oven of op het warme bord.
  7. Bak nu de rest van de wentelteefjes.
  8. Pel de bananen, snijd ze in dunnen schijfjes.
  9. Doe nog een klontje boter in de pan. Bak de schijfjes banaan aan beide kanten bruin.
  10. Was de blauwe bessen schoon.
  11. Verdeel de wentelteefjes over de zes borden, verdeel de stukjes banaan en blauwe bessen over de wentelteefjes en bestrooi ze met basterdsuiker of schenk er honing over.

Tip: je kunt wentelteefjes ook met andere ingrediënten eten!