Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Water in de tuin besparen met deze tips

Water in de tuin besparen met deze tips 💦

 

Wij houden ontzettend van het droge en zonnige weer, maar de tuin iets minder. In plaats van de tuin te voorzien van liters kraanwater, zijn er een hoop andere manieren die een stuk duurzamer zijn! Zo ben je goed voor je tuin én goed voor het milieu.

 

  • Tip 1: Zorg dat de juiste planten op de juiste plek staan 🪴. Dat betekent dat je planten die goed tegen droogte kunnen, op een droge plek zet en “dorstige” planten juist niet op een zonnige plek zet. Zo hoef je deze minder water te geven.

 

  • Tip 2: Geef je planten en gazon bij voorkeur ’s ochtends water wanneer de zon nog niet fel schijnt☀. ’s Avonds blijft de grond namelijk nat en kan dit schimmel veroorzaken.

 

  • Tip 3: Gebruik een gieter of een druppelstysteem om zo dicht mogelijk bij de wortels water te geven 💦. Wil je je gazon besproeien? Gazon heeft 10-15 mm water nodig. Met een regenmeter kun je dit precies bijhouden.

 

  • Tip 4: Het is beter om je tuin één keer per week veel water te geven, in plaats van elke dag een beetje 💦. Dit zorgt er namelijk voor dat je je planten als het ware “aanleert” om beter tegen droogte te kunnen. De wortels zullen namelijk dieper de grond in groeien om water te vinden.

 

  • Tip 5: Vang regenwater op in een regenton en gebruik het opgevangen water om je planten water te geven.

 

  • Tip 6: In plaats van een tuin die grotendeels bestraat is, is het beter om groen de ruimte te geven 🌱. Door bijvoorbeeld bodembedekkers te laten groeien zorg je ervoor dat water minder snel verdampt uit de bodem.

 

  • Tip 7: Laat de tuinslang niet in de volle zon liggen. Hierdoor kan er namelijk schimmel veroorzaakt worden.