Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

3 tips voor kinderen om te spelen én schoon te maken

3 tips voor kinderen om te spelen én schoon te maken

 

Alle ouders met kinderen herkennen het vast wel; het is niet altijd even makkelijk om leuke en originele ideeën te bedenken om de kinderen in de zomervakantie te vermaken. Je wilt het liefst dat ze lekker buiten kunnen spelen met het lekkere weer. Daarom hebben wij een aantal tips verzameld waarmee je jouw kids spelenderwijs kennis kunt laten maken met het belang van afval opruimen. Spelen en schoonmaken tegelijkertijd dus!

 

  • Tip 1: Twister met een groene twist
    Pak het Twister spel uit de kast en geef een draai aan de wijzer. Vervolgens ga je op zoek naar afval in de kleur waar de wijzer op staat. Hoe kun je winnen? Verzamel binnen twee minuten het meeste afval in de aangewezen kleur!

 

  • Tip 2: Afvalkwartet 
    Zoals de naam het al aangeeft; ga kwartet spelen met afval. Probeer zo snel mogelijk vier van dezelfde afvalsoorten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan vier blikjes, vier plastic zakken, vier kartonnen bekers en ga zo maar door. Degene die de meeste verschillende kwartetten heeft verzameld wint.

 

  • Tip 3: Opschoon wedstrijd
    Een spelletje met een sportieve twist! Je kunt dit spel spelen in twee kleine teams of één tegen één. Zorg dat ieder team een eigen afvalbak of afvalzak heeft. Het doel is om de afvalbak of -zak als eerste vol te krijgen.