Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Vrijmarkt voorbij? Breng je overgebleven spullen naar de (jarige!) Kringloper

Niet alleen de koning is jarig, ook De Kringloper viert feest! Stichting De Kringloper bestaat dit jaar namelijk 40 jaar. Van harte gefeliciteerd namens het Samen aan de Bak-team! Ter ere hiervan vroegen we Natasja van Ineveld, Manager Sociaal Domein bij De Kringloper, de hemd van het lijf over alles wat met De Kringloper te maken heeft. Wist je bijvoorbeeld dat je mensen een kans op de arbeidsmarkt kunt geven met jouw spullen?

 

De allereerste vraag die ons te binnen schiet: hoe kun je nu zo snel mogelijk je spullen bij De Kringloper kwijt?

Als je echt snel wilt zijn, dan kun je je spullen zelf langsbrengen tijdens de openingstijden bij één van de 4 winkels (in Steenbergen, Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur, links naar openingstijden). Dat kan zelfs ook op zaterdag.
Zijn het nou grote spullen, dan kun je van maandag tot en met vrijdag bellen met de planning (tel.nr weergeven) om een ophaalafspraak te maken. Dan komt De Kringloper het gratis bij jou thuis ophalen.
Vind je bellen vervelend? Dan kun je naar de website www.kringloper.nl gaan om digitaal een ophaalafspraak te maken.

 

Moeten de spullen nog aan voorwaarden voldoen? Of ergens in verpakt worden?

Nee, ze hoeven niet speciaal verpakt te worden, maar ze moeten wel héél zijn en voor hergebruik in aanmerking komen. Kapotte elektrische apparaten mogen trouwens wel ingeleverd worden. Deze spullen worden gedemonteerd in ons demontagecentrum en de onderdelen worden gerecycled.

 

Wat gebeurt er na inlevering met mijn spullen?

Je spullen worden gesorteerd: kleding bij kleding, meubels bij meubels, kleingoed bij kleingoed, enz. Daarna gaat het een heel proces door: de spullen worden geprijsd en weer verder gesorteerd in rubrieken, bijvoorbeeld ‘vintage’, ‘klassiek’, enz. En dan komen ze in de winkel terecht, waar de stylisten van De Kringloper ze mooi neerzetten. Vervolgens worden ze verkocht. Met het geld dat we daarmee verdienen, nemen we mensen aan met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kunnen mensen zijn die doorgroeien vanuit arbeidsmatige dagbesteding of mensen met een uitkering vanuit de participatiewet of het UWV.

 

Dus het gaat niet alleen om spullen, maar ook om mensen bij De Kringloper! Wat is dan eigenlijk de belangrijkste activiteit van De Kringloper?

Duurzaamheid. Dat is echt onze corebusiness: het hergebruiken van spullen. Met daaraan gekoppeld duurzame inzetbaarheid: de mogelijkheid tot het in dienst nemen van mensen die aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan.

 

Op jullie site staat dat je vrijwilliger kan worden bij De Kringloper. Hoe gaat dat in zijn werk?

Stel: je bent gepensioneerd en je hebt een bepaalde interesse in bijvoorbeeld lp’s, boeken, speciaal speelgoed, enz. Of je bent nog actief op de arbeidsmarkt, maar je hebt een bepaalde specialiteit als hobby. Dan kun je als vrijwilliger aan de slag. Zo werkt er bijvoorbeeld een Barbie-specialist bij ons. Zij sorteert onze Barbies op haar vrije zaterdagen. Je kunt je aanmelden op onze website. Vervolgens krijg je een gesprek met de coördinator van de vrijwilligers.
Je kunt ook re-integreren bij De Kringloper. Heb je bijvoorbeeld een uitkering vanuit de participatiewet of het UWV of ben je uitgevallen bij je huidige werkgever en is er bij je werkgever geen passende plek om te re-integreren, dan kun je je ook aanmelden via [email protected]. Dat kan ook als je interesse hebt in arbeidsmatige dagbesteding. Je krijgt dan een gesprek met één van de mensen van Team KANS.

 

Kun je jezelf, als je stage wilt lopen, ook aanmelden via de mail?

Jazeker, De Kringloper is een erkend leerbedrijf. Je kunt je interesse aangeven via [email protected]. Dan krijg je een gesprek met iemand van de afdeling DBO (Dienst Bedrijfsondersteuning) en een rondleiding zodat je kunt kijken, alleen of met je leraar, of De Kringloper iets voor jou is. Voor meer informatie kijk je op https://kringloper.nl/werkenbij-stage/

 

Hartelijk dank voor dit gesprek, Natasja!