Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Hoe shop jij verpakkingsvrij?

Verpakkingsvrij shoppen wordt steeds populairder! Je kunt tegenwoordig niet alleen bij de slager of bakker aan de slag met verpakkingsvrij shoppen, maar ook jouw online boodschappen zonder verpakking bestellen. Verpakkingsvrij shoppen is makkelijker dan je denkt én je voorkomt er ook nog eens afval mee. In dit nieuwsbericht geven we je een aantal tips zodat je aan de bak kunt met zero waste shoppen.

 

Kleine stapjes maken een groot verschil

Je hoeft natuurlijk niet direct een rigoureuze omschakeling te maken en al jouw boodschappen zonder verpakking te kopen. Je kunt met kleine aanpassingen in je gewoonten al een groot verschil maken! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd een herbruikbare tas meeneemt als je boodschappen gaat doen. Zo voorkom je dat je een plastic tas moet kopen en draag je bij aan minder verspilling van plastic.

 

Tips om verpakkingsvrij te shoppen

Wil je starten met kleine aanpassingen? Probeer dan eens een van de onderstaande tips!

 

Herbruikbare potten en bakjes

De weekmarkt is de ideale plek om groenten, fruit, kaas of noten verpakkingsvrij in te slaan. Gebruik bijvoorbeeld herbruikbare potten en bakjes om dit soort producten in mee te nemen.

 

Verpakkingsvrije schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten.

Kies voor verpakkingsvrije schoonmaakmiddelen of verzorgingsproducten. Probeer bijvoorbeeld eens een zeepblok van afwasmiddel in plaats van afwasmiddel in een plastic fles of een shampoobar in plaats van shampoo uit een fles.

 

Afhaalmaaltijden in herbruikbare bakjes

Steeds meer afhaalrestaurants bieden de mogelijkheid om maaltijden in herbruikbare bakjes op te halen. Zo geniet je van een heerlijke maaltijd zonder afval én bespaar je ook nog eens op de toeslag voor plastic wegwerpmaterialen.

 

Verpakkingsvrije supermarkten

Wil jij graag volledig verpakkingsvrij shoppen? Doe dan eens boodschappen bij een verpakkingsvrije supermarkt. Je kunt winkels die verpakkingsvrij shoppen ondersteunen, herkennen aan de sticker op de deur. Inmiddels zijn er al duizenden plekken in Nederland waar je je eigen verpakking kunt meenemen.

 

 

Voor meer informatie over waar je verpakkingsvrij kunt winkelen, klik op onderstaande knop.

MEER OVER VERPAKKINGSVRIJ WINKELEN