Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Tips voor een groene Koningsdag

Hoe vier jij dit jaar Koningsdag? Of je nu gaat genieten van een festival of spullen gaat verkopen op de vrijmarkt: jij kan bijdragen aan een duurzame Koningsdag!

 

De vrijmarkt

Menig Nederlander komt op koningsdag even een kijkje nemen op de vrijmarkten die in bijna elke stad of dorp gehouden worden. Koningsdag biedt de uitgelezen kans om mooie spulletjes voor een goede prijs op de kop te tikken. Met de koop en verkoop van tweedehands spullen krijgen materialen een tweede leven. En dat is belangrijk! Hoe meer we namelijk recyclen, des te minder nieuwe grondstoffen er geproduceerd hoeven te worden. Dat is beter voor het milieu, en stiekem natuurlijk ook beter voor jouw portemonnee!

 

Ga jij als verkoper je slag slaan op de vrijmarkt? Treur dan niet, wanneer je niet alles verkocht krijgt. Je kunt jouw spullen dan nog steeds een tweede leven geven door ze bij Stichting De Kringloper af te geven. Wil je weten wat je bij De Kringloper kan afleveren of door hen op kan laten halen?

Meer informatie

 

Outfit en versiering

Tijdens Koningsdag komen de meest gekke outfits en items tevoorschijn. Natuurlijk is het leuk om in een nieuwe oranje outfit op pad te gaan. Maar houd er rekening mee dat je jouw oranje outfit maar één keer per jaar draagt. Een duurzamer alternatief is een outfit hergebruiken of een leuke oranje outfit scoren bij De Kringloper. Versieringen en accessoires zoals brillen, hoedjes en petjes zijn vaak gemaakt van plastic. Helaas belanden de meeste accessoires al snel op de grond in de stad en dat betekent dus een heleboel onnodig afval.

 

Ruim afval op

Ga je genieten van een festival of activiteiten in jouw dorp of stad? Houd dan rekening met het afval dat je achterlaat. Gooi jouw plastic beker in de afvalbak in plaats van op straat. Zo houden we samen de gemeente schoon!