Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Recycle jouw telefoon!

Telefoons zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Elk jaar komen er nieuwe modellen uit. Ook hebben toestellen tegenwoordig een kortere levensduur, waardoor ze sneller vervangen worden. Veel oude telefoons worden thuis bewaard en verdwijnen onder het stof. Dat is zonde, want ze bevatten zeer waardevolle grondstoffen! Heb jij ook nog oude telefoons liggen? Geef ze dan een tweede leven. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar je maakt er misschien ook iemand anders blij mee!

 

Hergebruik

Werkt jouw oude telefoon nog wel, maar gebruik je hem niet meer? Geef jouw telefoon dan een tweede leven door hem af te geven bij De Kringloper (ik moet checken of dit klopt!)of te verkopen via een website met tweedehands spullen. Hergebruik of recycling zorgt ervoor dat er geen nieuwe grondstoffen uit de aarde gehaald hoeven worden.

 

Recycling – van telefoon tot sieraad

Is jouw telefoon kapot of niet meer te gebruiken? Dan kun je jouw telefoon laten recyclen door hem in te leveren. Je kunt jouw telefoon inleveren bij een Wecycle bak in supermarkten en andere winkels, het grondstoffencentrum of de milieustraat bij jou in de buurt. Na het inleveren worden de zeer waardevolle materialen opnieuw gebruikt. Jouw oude telefoon en andere elektrische apparaten bestaan namelijk uit veel herbruikbare materialen zoals koper, glas, aluminium, ijzer, kunststof, zilver en goud. Zonde om niks mee te doen dus! Met het inleveren van jouw telefoon worden materialen dus omgetoverd en gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Wie weet zie je jouw telefoon wel terug als nieuwe telefoon, of zelfs als sieraad!

 

Doe jij ook mee? Lever jouw elektrische apparaten in en zorg ervoor dat ze gerecycled kunnen worden. Zo draag je bij aan een beter milieu.