Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Kerstbomeninzameling: hoe gaat dat in jouw gemeente?

In elke gemeente gaat de inzameling van kerstbomen anders. Maar één ding is altijd hetzelfde: haal eruit wat er nog in zit. Kerstbomen met engelenhaar, ballen en slingers composteren namelijk niet. Dus: gooi je kapotte kerstversiering eerst weg bij het restafval en bewaar je goede versiering voor volgend jaar. Kapotte lampjes zijn elektronisch afval en mogen naar de milieustraat of naar een speciale inzamelbak in winkels en bouwmarkten.

 

Hoe gaat het in Steenbergen?

Inwoners van Steenbergen hebben 2 opties:

  • Ze kunnen hun kerstboom in stukken knippen en via hun GFT+E-container meegeven (s.v.p. niet aanstampen en deksel sluiten!)
  • Ze kunnen hun kerstboom gratis naar de milieustraat aan de Van Andelstraat 6 in Steenbergen brengen.

 

Hoe gaat het in Woensdrecht?

In Woensdrecht kunnen inwoners hun kerstboom vanaf donderdag 4 januari tot en met maandag 8 januari 2024 op diverse locaties inleveren. De inzamelplaatsen zijn onbemand, maar wel met dranghekken aangegeven.

 

Hoogerheide

St. Lucasplein, speelplein aan de KLM-laan, Bloemenlaan nabij de gymzaal, het grasveld in de Mgr. Poelsstraat, hoek In d’Hoef/Op Den Duyn

 

Huijbergen

Evenementenplein bij MFC de Kloek

 

Ossendrecht

Bij de RK Kerk Dorpsstraat / Kerkstraat, parkeerplaats in ‘t Hoefke

 

Putte

Bij MFC De Biezen aan de Schoolstraat

 

Woensdrecht

Col. Whitakerplein aan de Dorpsstraat

 

Hoe gaat het in Halderberge?

In Halderberge is er één moment waarop inwoners op verschillende locaties in de gemeente hun kerstboom kunnen inleveren: dat is op zaterdag 6 januari.

Inwoners die bij het inleveren een selfie maken en een foto insturen, maken kans op een cadeaubon. Er worden 3 cadeaubonnen verloot. Kijk hier voor meer informatie: https://www.halderberge.nl/uw-kerstboom-een-cadeaubon-waard

 

Hoe gaat het in Zundert?

In Zundert worden op woensdag 10 januari de kerstbomen opgehaald. Wil jij dat de gemeente jouw kerstboom meeneemt? Bied deze dan voor 7.30 uur aan op een van de bekende verzamelplaatsen. Verwijder de plastic potten en versieringen!

 

Hoe gaat het in Bergen op Zoom?

Inwoners van Bergen op Zoom kunnen hun kerstboom kwijt in de eigen tuin of in de groene container. Bewoners zonder tuin en/of groene container kunnen de boom altijd gratis naar de milieustraat brengen of, alléén op woensdagmiddag 10 januari van 12.00 – 16.00 uur, naar een inzamelpunt in de buurt. Diezelfde middag worden de kerstbomen vanaf 16.00 uur opgehaald.

Voor de kinderen is er weer de jaarlijkse inzamelwedstrijd met leuke prijzen. Voor meer informatie, zie https://www.bergenopzoom.nl/kerstboominzameling-2024

 

Hoe gaat het in Roosendaal?

In Roosendaal kun je jouw kerstboom op zaterdag 13 januari 2024 (zonder pot/plastic zak) inleveren bij één van de 14 inzamellocaties binnen de gemeente Roosendaal. Je maakt hiermee kans op vele mooie prijzen! Kijk voor meer informatie op https://www.rsdaandebak.nl/kerstbomen/