Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Duurzaam op black friday & cyber monday

De tijd van Black Friday en Cyber Monday is weer aangebroken. Deze twee dagen staan bekend als het commerciële hoogtepunt van vele winkels en betekenen een piek in het uitgavenpatroon van veel huishoudens. Toch zijn er veel redenen om Black Friday en Cyber Monday anders aan te pakken als consument. Want ook met een kleiner budget of met duurzame aankopen kun jij deze dagen scoren. In dit artikel geven we je een aantal leuke en duurzame tips!

 

Kijk of tweedehands winkels ook deals hebben

De Kringloper is de beste plek om een goede deal te scoren! Door gebruikte spullen te kopen, geef je ze een tweede leven én ben je goed bezig voor het milieu. Wie weet heeft een Kringloopwinkel bij jou in de buurt zelfs speciale acties tijdens Black Friday en Cyber Monday.

 
Koop of verkoop kleding op een tweedehands site

De afgelopen jaren is het kopen en verkopen van kleding op het internet enorm populair geworden. Je kunt op veel speciale websites terecht om jouw garderobe van een opfrisbeurt te voorzien en kleding die je niet meer draagt, te verkopen. Aan de andere kant kun je voor een prikkie jouw garderobe aanvullen. Er zijn zelfs websites die gefocust zijn op designer kleding, voor elk wat wils dus!

 

Duurzame producten

Wil je graag bijdragen aan het milieu, maar toch liever een nieuw product kopen in plaats van een gebruikt product? Maak dan een duurzame keuze! Er zijn tegenwoordig heel veel leuke producten die duurzaam zijn geproduceerd of bijvoorbeeld zo min mogelijk afval bevatten.

 

  1. Herbruikbaar product

Door een product te hergebruiken, zorg je voor minder afval en zijn er geen grondstoffen nodig om een nieuw product te maken. Voorbeelden van herbruikbare producten zijn bijvoorbeeld meeneembekers voor koffie en thee (in plaats van wegwerpbekers) óf herbruikbare watjes voor persoonlijke verzorging.

 

  1. Product zonder verpakkingsmateriaal

Steeds meer supermarkten en winkels verkopen producten zonder verpakkingsmateriaal om zo het milieu minder te belasten. Ben je op zoek naar leuke cadeaus? Kijk dan bijvoorbeeld naar lekkere badschuim of shampoo in een blokvariant in plaats van in een plastic fles.

 

  1. Product van gerecyclede materialen

Veel producten worden gemaakt van gerecyclede materialen, zoals bijvoorbeeld kleding. Het produceren van nieuwe kleding is een zeer vervuilend proces. Des te beter dus om kledingstukken te dragen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Er zijn zelfs sneakers, gemaakt van oceaanplastic. Zo draag je stijlvol bij aan een beter milieu!

 

Elektrische apparaten

Sla jij op Cyber Monday je slag en ga je op zoek naar een nieuwe laptop of iPad? Je kunt dan ook besluiten om te kiezen voor een refurbished exemplaar. Geef je oude, nog werkende apparaten sowieso een tweede leven door deze bij De Kringloper af te leveren. Apparaten die kapot zijn, kun je inleveren bij de milieustraat of het grondstoffencentrum, dan zorgen wij ervoor dat het gerecycled wordt!