Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Tips voor een duurzame wintergarderobe

De winter is begonnen en dat betekent lagere temperaturen en dikkere truien. Ben je nog op zoek naar warme kleding om jouw garderobe winterklaar te maken? In dit nieuwsbericht geven we tips voor een duurzame nieuwe garderobe én vertellen we je waar je jouw oude kleding kunt laten.

 

Wist je dat het proces voor het maken van nieuwe kleding ontzettend milieubelastend is? Er is heel veel water voor nodig en ook een enorm aantal chemicaliën. Daarom is het dus heel erg belangrijk dat kleding zoveel mogelijk hergebruikt wordt. Zo zorgen we samen voor een beter milieu.

 

Haak jouw eigen sjaal of trui

Terug van weggeweest en de afgelopen jaren enorm populair: breien en haken. Steeds meer mensen gaan aan de slag met het leren van haken en het maken van hun eigen sjaals en truien. Zo hoeft er geen nieuwe kleding geproduceerd te worden en kun je jouw kledingstuk helemaal naar eigen wens maken. Een win-win situatie dus.

 

Vernieuw jouw kleding

Is jouw oude trui nog wel goed, maar vind je ‘m niet meer zo leuk? Pimp hem dan op! Er zijn talloze manieren om jouw oude kleding op te leuken, zodat je het weer kunt dragen. Zo kun je onder andere met kledingverf of strijkapplicaties een heleboel mooie dingen creëren. Denk dus goed na voordat je die oude trui zomaar weggooit.

 

Koop tweedehands kleding

Er zijn steeds meer websites actief waar je gebruikte kleding kunt kopen en verkopen. Zo geef je kleding een tweede leven en hoeft er minder nieuwe kleding geproduceerd te worden. Er bestaat misschien nog een beetje een suf beeld bij tweedehands kleding. Toch is niets minder waar! Zo verkopen mensen regelmatig designer kleding of kleding die zij nauwelijks hebben gedragen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij De Kringloper. Zij hebben warenhuizen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Etten-Leur met een groot assortiment tweedehands kleding.

 

Oude kleding weggooien?

Kun je jouw oude kleding echt niet meer gebruiken en wil je het weg doen? Zorg er dan voor dat je jouw kleding inlevert bij De Kringloper of in de groene textielcontainer in een gesloten zak weggooit. Ook kapotte kleding kun je in de textielcontainers kwijt. Vieze kleding, met bijvoorbeeld verf erop, hoort echter bij het restafval.

 

Of je nu jouw eigen kleding haakt of alleen jouw oude kleding in de textielcontainer gooit, samen zorgen we op deze manier voor minder afval en meer recycling.