Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Duurzame Valentijnsdag

14 februari is de dag van de liefde. Wil je jouw partner of crush verrassen op deze dag? Liefde zit in de kleinste gebaren of gaat door de maag, dus ga dit jaar eens voor een duurzaam cadeau. Hieronder lees je onze tips!

 

1. Bloemen uit het seizoen

Hoewel rozen de meest gekozen bloemen op Valentijnsdag zijn, kun je beter voor een mooie amaryllis, een bosje tulpen of een krokus gaan. Deze bloemen groeien in de maand februari en worden ook in Nederland geteeld.

 

2. Webshops

Wil je toch een uniek cadeau bestellen? Kijk dan eens op de websites van Lotika en Looped Goods. Deze webshops verkopen eerlijke en ecologische producten. Zo heb je toch iets leuks om in te pakken en denk je aan het milieu.

 

3. Tweedehands

Een geschenk hoeft niet altijd splinternieuw te zijn. Op veel websites vind je tweedehands items. Zo kun je op Bol.com kiezen voor een tweedehands boek en scoor je de leukste vintage kledingstukken op Vinted. Natuurlijk vind je op Marktplaats ook van alles; van een mooie mok tot een tweedehands auto. Je kunt ook eens een kijkje nemen bij een Kringloper bij jouw in de buurt voor een tweedehands artikel!

 

4. Liefde gaat door de maag

Is jouw partner gek op lekker eten? Verras hem of haar dan met een uitgebreid ontbijt op bed of een heerlijk diner thuis. Zet zijn of haar lievelingsserie op, steek de kaarsen aan een maak er een romantische avond van. Eet smakelijk!

 

5. Kaarten

Stuur een duurzaam kaartje naar je crush of laat een persoonlijke boodschap achter voor je partner op deze leuke bloeikaarten van Bloom Your Message! De kaarten zijn gemaakt van bloeipapier. Dit is papier dat is gemaakt van gerecyclede oude kranten en katoenresten. Hier zijn zaadjes van bloemen, groenten of kruiden in verwerkt. Leg de kaart na het lezen in aarde, giet er wat water over en binnen een aantal weken krijg je er een stel prachtige plantjes voor terug!

 

6. (h)eerlijke chocolade

Bloemen en chocola, daar wordt iedereen toch blij van? Ga je voor deze gouden combinatie? Zorg dan dat je naast bloemen uit het seizoen, ook eerlijke chocolade koopt. Veel eerlijke chocolade kun je in de supermarkt vinden, zoals de kleurrijke chocoladerepen van Tony’s Chocolonely en Hands-Off!

 

7. Adopteer een dier

Vaak worden dieren cadeau gedaan tijdens verjaardagen, Kerst en Valentijnsdag. Helaas is niet iedereen blij met zo’n beestje of past het niet in de woonruimte of bij de levensstijl. Toch een dier geven maar dan zonder de fysieke zorg? Ga dan voor een digitaal dier! Je vindt online heel veel verschillende organisaties die je kan steunen door een dier te adopteren. Adopteer hier bijvoorbeeld een dier van Wild Lands of het WNF.


Toch liever een echt huisdier om te aaien? Neem dan een kijkje tussen de eenzame huisdieren van de Dierenbescherming die op zoek zijn naar een nieuw baasje!