Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Wat kan ik doen om milieubewuster te leven?

Duurzaam leven

Wat kan ik doen om milieubewuster te leven?

 

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Daarom is het goed om je bezig te houden met wat je kan doen om milieubewuster te leven. We zetten kleine veranderingen in je levensstijl voor je op een rij die een grote impact hebben op het milieu.

 

1. Shop bij De Kringloper

 

In de kringloopwinkel kun je tweedehands spullen kopen. Dit bespaart uiteindelijk een hoop afval. Vaak zijn spullen die een ander niet meer wil, nog zo goed als nieuw voor jou. Wil je graag spullen weg doen of ben je op zoek naar spullen. Vindt dan een Kringloper bij jou in de buurt via: https://kringloper.nl/kringloopwinkels/.

 

2. Verminder voedselverspilling

 

Door slim in te kopen en te koken kun je voedselverspilling voorkomen. Kook niet te veel, gebruik restjes voor een volgende maaltijd en let op de houdbaarheidsdatum als je gaat winkelen.

 

3. Koop een waterfles

 

Mensen gebruiken veel plastic flesjes. Dit is erg slecht voor het milieu. Je kan dit oplossen door een goede waterfles te kopen die je zelf kunt vullen met kraanwater. Het kraanwater in Nederland behoort namelijk tot het beste kraanwater ter wereld.

 

4. Zeg Nee tegen ongewenste reclame

 

Plak een Nee Nee of een Ja Nee sticker op je brievenbus. Met de Nee Nee sticker krijg je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen in de brievenbus. Met de Ja Nee sticker krijg je geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, maar wel huis-aan-huisbladen in de brievenbus. Door het opplakken van een van deze stickers, hoef je minder weg te gooien.

 

Houd voor meer tips om milieubewuster te leven de komende tijd onze Facebook en Instagram in de gaten!