Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Afval verminderen

De Kringloper

Afval verminderen: De Kringloper

Een manier om afval te verminderen, is om gebruikte goederen naar Stichting De Kringloper te brengen. De Kringloper streeft ernaar om zoveel mogelijk spullen een tweede leven te geven.

 

Voordelen tweedehands spullen

Het hergebruiken van spullen heeft veel voordelen. Het is ten eerste beter voor het milieu, aangezien je op deze manier minder afval hebt. Daarbij hebben veel mensen op deze manier leuke spullen voor weinig geld. Wat de één niet meer gebruikt, is voor een ander vaak nog zo goed als nieuw. Tot slot wordt de productie van nieuwe goederen lager als veel mensen zouden kiezen voor tweedehands spullen.

 

Gratis afleveren of laten ophalen

Als je spullen hebt die je niet meer gebruikt, kun je deze gratis afleveren bij De Kringloper. Er zijn meerdere winkels op verschillende locaties. Ook kun je je spullen gratis thuis op laten halen door De Kringloper. Bel voor deze service 0165 – 521188 of ga naar de website.

 

Welke spullen komen in aanmerking?

Niet alle spullen kunnen worden aangenomen door de Kringloper. Over het algemeen zijn goederen die nog kunnen worden hergebruikt altijd goed, zolang deze onbeschadigd en nog werkend zijn. Het is ook belangrijk dat de spullen schoon en vervoerbaar zijn. Herbruikbare goederen zijn bijvoorbeeld kleding, elektra, fietsen, kinderwagens, meubels en speelgoed.

 

Voor mensen

De Kringloper zet zich niet alleen in voor het milieu, maar ook voor mensen. Het is een sociaal werkbedrijf waar leren voorop staat. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden terug naar werk begeleid. Tijdens het werk bij De Kringloper worden arbeidsvaardigheden (door)ontwikkeld en waar mogelijk worden mensen begeleid naar regulier werk. De Kringloper heeft geen winstoogmerk.