Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Waar laat je het textiel?

Veel textiel, zoals schoenen en kleding, die je niet meer gebruikt, kun je naar De Kringloper brengen. Het is ook mogelijk om je textiel in te leveren in een kleding- of textielcontainer. Of het nu versleten is of nog splinternieuw, dit mag allemaal in de textielcontainer. Het moet wel schoon en droog zijn. Tegenwoordig komen wij steeds vaker ander afval tegen in de textielcontainers. Dit heeft grote gevolgen, want hierdoor kan de lading textiel niet worden gerecycled. Dit is natuurlijk zonde!

 

Textielcontainer

Het textiel dat nog bruikbaar is, wordt hergebruikt. Is het niet meer mogelijk om het textiel te gebruiken of te dragen, dan wordt het gerecycled. Er worden verschillende dingen van textiel gemaakt. Zo wordt bijvoorbeeld beddengoed en versleten kleding gebruikt om poetslappen of vulling voor autostoelen te maken. Maar ook steeds vaker wordt het gerecycled textiel verwerkt in nieuwe stoffen.

Wel bij het textiel

  • Alle kleding (petten, mutsen, sjaals, lingerie, kleding die kapot is)
  • Afgedankt huishoudtextiel (dekens, dekbedden, kussens, gordijnen, handdoeken/theedoeken en vloerkeden/karpetten)
  • Werkkleding zonder smeer of verf
  • Oude schoenen, alleen complete paren

Niet bij het textiel

  • Natte kleding (restafval)
  • Verf- en olielappen (restafval)
  • Kapotte riemen en tassen (restafval of milieustraat)
  • Tapijt (milieustraat)

Er zijn veel manieren om een nieuw leven te geven aan jouw textiel. Je kunt je kleding of textiel in de kledingcontainer doen. Dan wordt het voornamelijk gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Daarnaast kun je het inleveren bij De Kringloper. Zo kunnen zij andere mensen blij maken met jouw kleding of textiel. Het is natuurlijk ook mogelijk om jouw textiel en kleding zelf te verkopen. Er zijn verschillende websites zoals Vinted of Marktplaats waar je jouw kleding/textiel kunt verkopen. Wil je meer weten over jouw afval of tips krijgen? Houd dan deze nieuwsberichten of onze social media pagina in de gaten.

Veel textiel, zoals schoenen en kleding, die je niet meer gebruikt, kun je naar De Kringloper brengen. Het is ook mogelijk om je textiel in te leveren in een kleding- of textielcontainer. Of het nu versleten is of nog splinternieuw, dit mag allemaal in de textielcontainer. Het moet wel schoon en droog zijn. Tegenwoordig komen wij steeds vaker ander afval tegen in de textielcontainers. Dit heeft grote gevolgen, want hierdoor kan de lading textiel niet worden gerecycled. Dit is natuurlijk zonde!