Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Samen aan de bak is genomineerd

Samen aan de Bak genomineerd voor de Afvalfonds Verpakkingen Awards!

Sinds 2018 bundelen de gemeenten Roosendaal, Halderberge, Bergen op zoom en Woensdrecht de krachten om te informeren over afvalinzameling. Stichting Afvalfonds Verpakkingen heeft dit harde werk beloond met een nominatie voor Samen aan de Bak!

 

Samen aan de Bak is genomineerd in de categorie B voor een award! In deze categorie worden de gemeenten geselecteerd met de meest effectieve communicatie(campagne) met inwoners over (zwerf)afvalinzameling. Samen met de gemeente Waalwijk strijden we voor de winst. Met Samen aan de Bak willen we bewoners bewust maken van het belang van het scheiden van afval en helpen we ze op weg met de juiste tips. Wanneer de inwoners het eigen afval nog beter gaan scheiden wordt het restafval beperkt. Zo werken we samen aan een beter milieu!

 

De resultaten

Bij een goede campagne hoort natuurlijk ook een goed resultaat! En dat is zeker gelukt. In de afgelopen jaren hebben we het aantal kilo’s restafval per huishouden kunnen verminderen met maar liefst 40 kg. Hiermee werken we samen met alle inwoners hard aan een beter milieu. Hoe meer mensen hun afval scheiden, hoe beter de verbranding van afval geregeld kan worden en hoe meer nieuwe grondstoffen we hiervan kunnen maken. Een win-win situatie dus!

 

Breng je stem uit!

Deze award is de kroon op alle inzet van jullie als inwoners van de Savergemeenten. Die willen we natuurlijk winnen. Laten we dus samen aan de bak gaan voor de winst van deze mooie award!

Hoe kun je stemmen? Ga naar de website van Stichting Afvalfonds Verpakkingen, vul je naam en e- mailadres in en druk op “Stem”! De winnaar wordt op 9 juni bekend gemaakt.