Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Recycle mee tegen oceaanplastic!

Al jarenlang verdwijnt elke minuut maar liefst een vrachtwagen vol plastic in de oceanen. Plastic afval is en blijft daarmee een van de grootste problemen voor ons milieu. Als we op deze koers doorvaren zit er volgens wetenschappers in 2050 meer plastic afval dan vissen in de oceaan.

 

Wist je dat 90% van alle zeevogels en meer dan de helft van alle zeeschildpadden in de wereld plastic in hun maag hebben? Samen kunnen we ervoor zorgen dat we dit probleem aanpakken! Recycle jij mee?

 

Hoe kan ik helpen?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk om jouw afval netjes in de prullenbak te gooien en plastic afval zoals drinkflesjes niet te laten zwerven in jouw omgeving. Je kunt het milieu nog meer helpen door plastic afval te scheiden van ander afval. Plastic afval scheid je door dit bij het PBD (Plastic, Blik en Drinkpakken) te gooien. Zo kunnen we ervoor zorgen dat plastic gerecycled wordt en hoeft er minder nieuw plastic geproduceerd te worden. Met het scheiden van jouw afval draag je dus al bij aan een schoner milieu!

 

Een van de onderdelen die de afgelopen jaren het meest in de natuur belanden zijn kleine plastic flesjes. Sinds 1 juli 2021 zit er €0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes met minder dan 1 liter inhoud. Zo zorgen we ervoor dat de plastic flesjes gerecycled kunnen worden en minder in de natuur terecht komen!

 

Ben je sportief? Ga dan eens op pad voor een plogrun! Ploggen is een combinatie van joggen en zwerfafval opruimen. Tijdens een rondje joggen probeer je zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen en vervolgens op te ruimen. Goed voor je conditie en goed voor het milieu, een win-win situatie dus!