Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Mondkapje weggooien, maar waar?

De overheid heeft bepaald dat het vanaf 1 juni verplicht is om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Maar waar moeten ze na gebruik weggegooid worden? Mondkapjes en andere beschermingsmiddelen moeten na gebruik worden weggegooid bij het restafval. Dit geldt voor alle zelfgemaakte- en wegwerp beschermingsmiddelen.

 

Mondkapjes horen bij het restafval.

 

Er zijn natuurlijk meerdere soorten mondkapjes. Alle soorten mondkapjes moeten weggegooid worden bij het restafval. Maar ook hygiënische doekjes, alle soorten wegwerphandschoenen en tissues horen in het restafval.

 

Zelfgemaakte mondkapjes

Door het gebruiken van zelfgemaakte, herbruikbare mondkapjes zorg je ervoor dat er minder afval zal zijn. Het gebruik van wegwerpmondkapjes zorgt daarentegen voor meer afval. De niet medische mondkapjes zijn heel gemakkelijk te maken met bijvoorbeeld oude kleren.

 

Welk mondkapje moet ik kiezen?

Welk soort mondkapje is nou uiteindelijk milieuvriendelijker? Het reinigen van de stoffen mondkapjes in de wasmachine zorgt voor milieubelasting. Deze herbruikbare mondkapjes moeten namelijk gewassen worden op 60 graden. Men weet niet welke van de twee soorten mondkapjes, wegwerkmondkapjes of wasbare mondkapjes, beter is voor het milieu. Wasbare stoffen mondkapjes kunnen wel samen met het andere wasgoed mee in een 60-gradenwas, dat scheelt dus toch iets.

 

Meer andere tips?

Lees meer tips op: https://www.samenaandebak.nl/tips/