Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Levensduur smartphone verlengen?

Lees meer over hoe je dit kunt doen.

Zo gaat je smartphone (veel) langer mee

Iedereen heeft er 1. En soms zelfs 2. En dan heb je ook nog telecommaatschappijen die er alles aan doen om je ieder jaar een nieuwe te laten kopen. Smartphones. Hartstikke leuk om steeds een nieuwe te hebben, maar het milieu is daar net wat minder blij mee. Volgens recente voorspellingen worden er alleen al dit jaar wereldwijd 1,5 miljard smartphones verkocht.

 

De productie van smartphones kost ontzettend veel energie, grondstoffen en CO2-uitstoot. Beter voor het milieu (en voor je portemonnee natuurlijk) dus om wat langer met je huidige mobiel te doen. Daarom geven we je hieronder wat tips om zolang mogelijk met plezier je smartphone te kunnen gebruiken:

 

  • In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het beter je batterij niet helemaal leeg te laten lopen voordat je je telefoon gaat opladen. Af en toe eventjes aan de oplader leggen, is voor de batterijen van nu het beste.
  • Kies voor energiezuinige instellingen, zodat je batterij minder snel leegloopt. Verlaag bijvoorbeeld de helderheid van je scherm en zet ‘Automatisch synchroniseren’ uit.
  • Bij gemiddeld gebruik gaat de batterij van een smartphone ongeveer 4 jaar mee. Om te vergelijken, als je je telefoon slim oplaadt (volgens bovenstaande tip), dan kan je batterij maar liefst 5 jaar mee gaan. Laat je hem niet slim op, dan wordt dat drastisch verminderd tot slechts 3 jaar.
  • Problemen met opladen, knoppen die niet meer werken, een barst in je scherm? Check eerst wat het kost om hem te laten repareren. Vaak zijn de kosten een stuk lager dan wanneer je een nieuwe telefoon moet aanschaffen.
  • Gooi je kapotte mobieltje zeker niet in de vuilnisbak, maar lever hem in bij een inzamelpunt of de milieustraat.