Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Verras je Valentijn met een duurzaam uitje!

Skip de onzincadeaus en voorkom afval tijdens Valentijnsdag

Misschien ben je net verliefd en wil je indruk maken? Of misschien zijn jullie al langer bij elkaar en wil je de duurzaamheid van je relatie juist benadrukken? Hoe dan ook, een duurzaam uitje voor Valentijnsdag is altijd een goed idee. En… je helpt er de aarde mee!

 

Huisje huren

Misschien is het iets wat jullie verbindt, of juist een doel waar jullie samen naartoe werken: een duurzame toekomst. Een weekend in een luxe hotel in een stad is natuurlijk prachtig, maar waar het echt om draait, is quality time met elkaar. In Nederland zijn er verschillende eco-vriendelijke bed and breakfasts waar jullie kunnen genieten zonder schade aan de aarde toe te brengen. Bijzonder zijn de accommodaties van Natuurhuisje.nl, variërend van blokhutten tot villa’s. Wat deze plekken extra speciaal maakt, is dat elke geboekte nacht bijdraagt aan het planten van een boom, waardoor jullie romantische uitje heel concreet bijdraagt aan een groenere wereld.

 

Zonsondergang beleven

Het kost niets en het brengt niemand schade toe: samen op een mooie plek de zonsondergang ervaren. Het strand is een prachtige locatie hiervoor, maar ook op de heide kunnen jullie na een wandeling samen genieten van de ondergaande zon. De Veluwe biedt bijvoorbeeld schitterende wandelroutes met adembenemende uitzichten. En misschien blijven jullie wel sterren kijken op een heldere avond? Als het koud is, kun je je samen oprollen in een dekentje…

 

(Stilte)wandeling

Wandelen is een geweldige manier om echt tijd voor elkaar vrij te maken en samen te genieten. Het biedt de mogelijkheid voor een goed gesprek. Maar je kunt ook kiezen voor een stiltewandeling. Even niets anders dan luisteren naar de natuur om je heen, wat wellicht een grotere uitdaging is dan je aanvankelijk zou denken. Want natuurlijk gaat ook je telefoon even helemaal op stil. Dit moment deel je echt samen met degene die naast je loopt, dus het hoeft niet per se gedeeld te worden op Instagram. Je kunt zelf een stiltewandeling maken in een mooi wandelgebied, maar de IVN (de vereniging voor milieu-educatie) organiseert bijvoorbeeld ook stiltewandelingen op diverse plekken in het land.

 

Lekker actief

Hoewel wandelen ook een actieve bezigheid is, kun je nog op andere manieren een actief en romantisch uitje in de natuur beleven. Bijvoorbeeld door met een kano of een fluisterboot de Biesbosch te verkennen. Of door te gaan blokarten op het strand. Of door een E-chopper te huren. Ook op de fiets kun je Nederland op een mooie manier ontdekken. Met de fiets kun je door de meeste natuurgebieden rijden zonder de flora en fauna te verstoren. En het kan erg romantisch zijn: samen op een tandem stappen bijvoorbeeld!

 

Eigen picknickmand mee

Neem je eigen lunch mee in een picknickmand, waar je dan ook naartoe gaat. Ga bijvoorbeeld eerst naar de markt voor verse en verpakkingsvrije producten. Want wat is er nou romantischer dan samen met een mand vol lekkers op een picknickkleed de tijd vergeten? Voel de grassprietjes of zandkorreltjes kriebelen tussen je tenen en kijk samen eindeloos naar de wolken die voorbijglijden, of de sterren die al beginnen te fonkelen…
En… vergeet niet je afval weer mee naar huis te nemen! 😉