Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

De meeneembeker

Neem jij voortaan ook een herbruikbare beker mee? Alleen onderweg drinken wij Nederlanders iedere dag al honderdduizend kopjes koffie of thee. Dat betekent dat als we allemaal een meeneembeker mee zouden nemen, we net zoveel wegwerpbekertjes zouden besparen!

 

De voordelen van een meeneembeker

Voor het maken van een meeneembeker of thermosbeker zijn meer grondstoffen nodig dan voor een wegwerpbekertje. Toch gebruik je een meeneembeker veel langer dan je wegwerpbekertje, dat is dus al heel snel beter voor het milieu. Bij meer dan 25 keer gebruiken heb je het milieuvoordeel al bereikt! In 2021 is de Europese wetgeving ingetreden die ervoor moet zorgen dat we minder wegwerpplastics gaan gebruiken en overstappen naar herbruikbare materialen.

 

Als je je beker ook nog eens energiezuinig afwast, dan wordt je meeneembeker nog milieuvriendelijker! Wij raden aan hem tussendoor af te spoelen met koud water en aan het einde van de dag je beker in een volle, zuinige afwasmachine te wassen.

 

Papieren bekertjes

Gebruik jij thuis of op het werk wel wegwerpbekertjes? Zorg er dan voor dat ze op de juiste manier gescheiden worden! Gebruikte papieren wegwerpbekers mogen niet bij het oud papier, maar horen bij het restafval. Sommige papieren bekers zijn voorzien van een speciale plasticcoating om de beker vloeistofdicht te maken. Dit soort wegwerpbekers mogen bij het PBD.