Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Afval in parken en op recreatieplekken

Een heerlijk zonnetje en lekker borrelen met je vrienden of familie in het park. De warme lentedagen zijn een uitgelezen kans om te genieten van de natuur en een lekker hapje en drankje. Toch zorgt een dagje recreatie helaas voor ontzettend veel zwerfafval. Ruim jij jouw afval na een bezoek netjes op?

 

Blikken bier, lege zakken chips, frisdrankflessen en plastic bekers. Het meeste afval in parken en op recreatieplekken zijn verpakkingen van voedingsmiddelen. Wist je dat een dagje recreatie al gauw zorgt voor duizenden kilo’s zwerfafval? Daarnaast vergaat het afval heel traag, of vergaat het nooit. Zo vergaat kauwgom pas na 20 jaar en een aluminium drankblikje zelfs nauwelijks.

 

Daarnaast trekt zwerfafval ongedierte aan zoals vogels, muizen en ratten die overlast kunnen veroorzaken en ziekten kunnen verspreiden. Genieten van een dagje in het park is natuurlijk fijner op een schone plek, zonder afval of ongedierte om je heen. Gooi daarom jouw afval na je bezoek netjes in de afvalbak.

 

Tip! Neem een eigen zakje mee om je afval in te bundelen, zo gaat het niet rondslingeren en gooi je het gemakkelijker weg. Met een eigen zakje kun je het afval ook mee naar huis nemen en het gescheiden inleveren, zodat het gerecycled kan worden.

Zo houden we samen de stadsparken schoon!