Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Hoe krijg ik minder restafval?

10 tips om beter afval te scheiden

Hoe krijg ik minder restafval?

Het is ontzettend belangrijk om je afval goed te scheiden. Voor het milieu, voor de toekomst van onze aarde en ook voor je portemonnee. En misschien doe je dat al best goed, maar misschien kan je nog wat hulp gebruiken. Daarom hebben wij een aantal tips voor je verzameld, die je helpen je afval makkelijker te scheiden.

 

  1. Het is beter om je prullenbak niet in de keuken te zetten, dit maakt het namelijk gemakkelijker om alles bij elkaar te gooien i.p.v. het te scheiden. Zet in je garage of schuurtje verschillende afvalbakken, voor ieder type afval een eigen kleur.
  2. Probeer de hoeveelheid afval te beperken, voorkomen is tenslotte beter dan genezen.
  3. Let op de verpakking in de supermarkt. Probeer te vermijden dat je producten koopt die in karton en in plastic verpakt zijn.
  4. Probeer zoveel mogelijk producten te kopen waar statiegeld op zit, dit maakt de drempel om het zomaar weg te gooien hoger. Je bent een dief van je eigen portemonnee wanneer je dit doet!
  5. Heb je toch te veel eten gekocht? Gooi spullen die over de datum zijn dan in de GFT bak.
  6. Leer kinderen ook het belang van afval scheiden. Jong geleerd is oud gedaan!
  7. Neem je brood mee in een broodtrommel i.p.v. plastic zakjes, dit scheelt erg veel plastic afval.
  8. Maak al het afval zo plat mogelijk, zodat je meer kwijt kunt in je container.
  9. Maak alle zakken of pakjes leeg, voordat je het weggooit.
  10. Verzamel lege glazen potjes of flessen (afgesloten) in een boodschappentas. Als je dan boodschappen gaat doen kun je het niet vergeten mee te nemen om in de glasbak te gooien. Die staan vaak bij supermarkten in de buurt.