Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Oude apparaten? Lever ze in!

Oude apparaten? Lever ze in!

 

In de moderne tijd waar we in leven kunnen we niet meer zonder elektrische apparaten. Al deze apparaten maken ons leven een stuk makkelijker, maar helaas kunnen ze ook voor milieuvervuiling zorgen wanneer ze niet juist worden gerecycled. Daarom geven we graag de juiste handvaten, zodat je precies weet wat je kunt doen om jouw oude elektrische apparaten te recyclen!

 

Apparaten die nog goed werken

Heb je een apparaat wat nog goed werkt? Probeer het te verkopen of breng het naar De Kringloper. Zo kun je er nog wat aan verdienen of kun je er iemand anders misschien heel blij mee maken.

 

UITZONDERING: oude wasdrogers of koelkasten/vriezers kunnen vanwege het hoge stroomgebruik beter gerecycled worden!

 

Grote elektrische apparaten

Oude of kapotte apparaten kunnen dankzij een mooie regeling milieuvriendelijk verwerkt worden. Hiervoor is namelijk de oud-voor-nieuw-regeling in het leven geroepen. Deze regeling maakt het mogelijk dat je bij de aanschaf van een nieuw apparaat, het oude apparaat gratis kunt inleveren.

 

Zo kan je het oude apparaat meenemen naar de winkel en het hier inleveren, of zelfs je oude apparaat mee laten nemen na de bezorging van een online aangekocht apparaat! Het is nog nooit zo luxe geweest om milieuvriendelijk te handelen! Daarnaast kun je natuurlijk ook je oude of kapotte apparaat wegbrengen naar de milieustraat bij jou in de buurt.

 

Kleine elektrische apparaten

Apparaten die niet langer, breder of dikker dan 25 cm zijn, vallen onder de noemer ‘kleine apparaten’. Deze kun je op dezelfde plekken inleveren als grote apparaten, maar hier is ook een andere inlevermethode mogelijk.

 

Voor kleine apparaten zijn namelijk ook speciale inleverbakken ontwikkeld. Deze inleverbakken zijn bij ruim 3.000 winkels – met name bouw- of supermarkten – te vinden. Alle inleverpunten kun je makkelijk vinden op wecycle.nl.

 

Naast deze inleverpunten zijn grote elektronicawinkels (met een oppervlakte groter dan 400 m2) verplicht om kleinere apparaten in te nemen, ook wanneer je hier geen nieuw apparaat koopt.

 

Tot slot kun je kleine elektrische apparaten natuurlijk ook naar de milieustraat bij jou in de buurt brengen. Vind hier de dichtstbijzijnde milieustraat bij jou in de gemeente!