Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Verveelt jouw kind zich tijdens de zomer? Leer het nu al alles over afval!

Is het slecht weer en verveelt je kind zich tijdens de zomervakantie? Geen nood! Ook al lijkt het misschien niet zo, leren over afval kan ook leuk zijn. Zeker met ons educatief materiaal. En je slaat twee vliegen in één klap: je kind leert namelijk meteen dat afval scheiden de normaalste zaak van de wereld is. Best handig thuis, toch? Wat hebben we in de aanbieding?

 

De achterkant van afvalland

Ten eerste vind je op de website www.saver.nl/educatie een aantal video’s. In deze video’s laten we zien wat er met het afval gebeurt nadat het bij jou thuis opgehaald is. Hoe gaat dat nou, dat maken van compost van GFT+E afval? En hoe kunnen plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (PBD) van elkaar gescheiden worden, dat is toch veel te ingewikkeld? Diemer en onze chauffeur Daniel nemen je mee naar de achterkant van afvalland.

 

500 yoghurtbakjes voor één buggy

Hoe lang duurt het voordat een stukje kauwgum op straat vergaat? En wist je dat er 500 yoghurtbakjes nodig zijn om een nieuwe buggy te maken? Al dit soort vragen (en de antwoorden) vind je terug in ons spreekbeurtpakket. Zin om hier al in de vakantie mee aan de slag te gaan? Dat kan! Je downloadt ons spreekbeurtpakket eenvoudigweg hier.  Na lezing ben je meteen een afvalpro en kan je kind volgend schooljaar gemakkelijk in de klas vertellen over afval en recycling.

 

Samen aan de Bak-bus bij jouw school

Wil je het grootser aanpakken en vind je dat eigenlijk alle kinderen uit de klas meer zouden moeten weten over afval scheiden? Breng dan onze Samen aan de Bak on Tour-bus onder de aandacht bij de leerkracht. Deze is helemaal GRATIS in te huren voor scholen in Bergen op Zoom, Halderberge, Woensdrecht, Zundert, Rucphen, Steenbergen en Roosendaal!

 

Wat kun je in deze bus doen? Ons afval escape-spel spelen en een prijs verdienen bijvoorbeeld. Of op een enorm zeil met dobbelsteen ons afvalspel winnen. Bekijk de video om te zien wat voor spellen er nog meer in de bus zitten. Reserveren doe je hier: www.saver.nl/educatie/grondstoffenbus

 

Klein afvalspel, vouwplaat en doe-boek

En o ja, we hebben ook nog een speciaal, kleiner afvalspel laten maken.

 

 

En als je van knutselen houdt, hebben we een vouwplaat van een vuilniswagen voor je.

 

 

En bijna vergeten we nog te vertellen over ons super doe-boek!

 

 

Ben je hierin geïnteresseerd? Stuur ons even een mailtje: [email protected].