Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Jouw afvalinzameldagen gaan veranderen!

Vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari gaat de planning van Saver op de schop. Dat betekent dat ze op andere dagen en tijdstippen bij je langskomen om je afval op te halen. Ons advies: download de Afvalwijzer app in de App Store of via Google Play. Als je in de app de notificaties aan zet, ontvang je een melding wanneer het afval wordt opgehaald. Zo kun je voortaan altijd op tijd aan de bak! In dit artikel staan nog meer tips, ook voor mensen die hun afvalkalender liever op papier hebben.

 

LEES VERDER…

 

Afvalinzamelaar Saver is al een tijdje aan de bak voor meer efficiënte afvalroutes. Vanaf 1 januari 2023 gaat hun nieuwe planning in en ga je merken dat jouw afval op andere dagen wordt opgehaald. Dit geldt trouwens voor alle soorten afval en voor alle gemeenten. Wil je niet met een volle container blijven zitten? Lees dan onze tips hieronder!

 

Afvalwijzer app, ook in het Engels

De gemakkelijkste manier om te weten te komen wat de nieuwe routes van Saver voor jou persoonlijk betekenen, is via de Afvalwijzer app. Deze gratis app vind je terug in de App Store en de Google Playstore. Je kunt de app herkennen aan het groene containertje als logo. Wil je de app liever in het Engels lezen? Dat kan ook. Dit kun je instellen via de drie stipjes rechts bovenin het scherm bij Instellingen.

DOWNLOAD DE AFVALWIJZER APP

 

Hoe werkt de Afvalwijzer app?

Download de app op je smartphone en vul je adresgegevens in. Als je van tevoren een seintje wil krijgen wanneer Saver langskomt, stel de app dan zo in dat je notificaties ontvangt. Dit kan heel gemakkelijk via de drie stipjes rechts bovenin het scherm bij Instellingen. Ook kun je op deze app je maandoverzicht inzien. Klik linksboven op het icoontje van het menu en dan op ‘Maandoverzicht’. Daarnaast bevat de app bij ‘Scheidingsinformatie’ in het menu linksboven een overzicht van welk afval waar bij mag. En een overzicht van alle verzamelcontainers bij jou in de buurt bij ‘Brenglocaties’. Superhandig als je onderweg bent!

 

Alternatief voor app: de afvalkalender op www.saver.nl

Wat nu als je je afvalkalender liever op papier hebt, omdat je hem altijd op je koelkast of in de meterkast hangt? Geen nood! Surf naar www.saver.nl en klik op ‘Inwoners’. Daar zie je in het menu ‘Afvalkalender’ staan. Klik hierop en vul je postcode en huisnummer in. Jouw persoonlijke maandoverzicht en de eerstvolgende inzameldag verschijnen dan op het scherm. Wil je liever een jaaroverzicht hebben? Dat kan ook. Klik dan op de button ‘Klik hier voor de printversie’. Je kunt je kalender printen of downloaden als PDF.

DOWNLOAD JOUW AFVALKALENDER

 

Laatste tip!

Print je kalender niet uit, dat scheelt weer papier. Het downloaden van de app is in onze ogen de meest duurzame én meest praktische oplossing!