Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Duurzaam shoppen voor pakjesavond!

Duurzaam shoppen voor pakjesavond!

 

Sinterklaas is in het land, en voor je het weet is het alweer pakjesavond. Wil je ook eens wat anders geven dan altijd? Iets wat veel langer meegaat en waar je niet alleen je zoon of dochter, maar het milieu en jezelf ook een plezier mee doet? Met deze tips helpen we je slim en duurzaam te shoppen voor Sinterklaasavond!

 

  1. Koop je cadeaus tweedehands
    In plaats van naar de speelgoedwinkel te gaan, kun je ook een kijkje nemen bij De Kringloper of op Marktplaats. Hier wordt namelijk heel veel mooi speelgoed aangeboden, betaal je er niet de hoofdprijs voor en geef je de items een tweede leven.

 

  1. Denk 20 jaar vooruit
    Klinkt misschien gek, maar vraag je bij ieder item af; “Is dit speelgoed over 20 jaar nog goed te gebruiken?”. Het antwoord op deze vraag is vaak nee, omdat de kwaliteit misschien niet fantastisch is. Kies bijvoorbeeld voor houten speelgoed. Let er dan uiteraard wel op of het speelgoed van fairtrade hout gemaakt is.

 

  1. Focus niet te veel op speelgoedtrends
    Dit is misschien niet altijd te voorkomen, maar wel goed om in het achterhoofd te houden. Het meeste speelgoed biedt namelijk maar kortstondige prikkels, waardoor kinderen er snel op uitgekeken kunnen raken. Ga daarom voor een andere optie waarbij ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten, zoals met Lego, Duplo, puzzels, klei, Barbies, etc. Zo ervaren ze langer plezier van het speelgoed!