Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Dag van de duurzaamheid - onderwijs

Dag van de duurzaamheid – onderwijs

 

Op 8 oktober 2021 is het weer de Dag van de Duurzaamheid! Op deze dag doen duizenden scholen mee aan een duurzame actie. Van een les over afvalscheiding tot het meedoen aan een actie van Youth for Climate. Doe jij ook mee?

 

Hoe doe je mee?

  1. Bedenk of kies een actie

Er zijn veel verschillende dingen die je kunt doen op 8 oktober. Organiseer bijvoorbeeld een activiteit voor jouw school, denk aan een bezoek aan een duurzaam bedrijf of een project rondom thema’s als afval of energie. Je kunt ook een openbare activiteit organiseren. Denk aan het organiseren van een congres of recordpoging. Bekijk hier wat andere organiseren: https://dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl/doe-mee/overzicht-activiteiten#sort=position&sortdir=desc

 

  1. Registreer jouw activiteit

Laat hier weten aan welke activiteiten je mee wilt doen: https://dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl/doe-mee

 

  1. Benader de pers

Probeer je activiteit onder de aandacht te brengen bij regionale en lokale media. Zij vullen het nieuws graag met een duurzame actie uit de buurt.

Stuur de lokale, regionale en landelijke kranten, bladen, blogs, websites, radio- en tv-stations op tijd nieuws en aankondigingen over wat er staat te gebeuren. Nodig ze ruim van tevoren uit om mee te doen en stuur achteraf verslagen en foto’s van 8-10 of upload deze via de site van de (week)kranten.

 

Samen aan de bak voor een groeiende duurzaamheidsbeweging!