Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Aan de GFT+E Bak!

Aan de GFT+E Bak!

 

GFT+E is groente -, fruit -, tuinafval en etensresten. Al dit afval hoort thuis in de groene afvalcontainer en van deze afvalstroom worden verschillende nieuwe dingen gemaakt zoals bijvoorbeeld compost. We zien dat GFT+E vaak nog bij het restafval terecht komt. Dat is natuurlijk zonde, want dan is het verloren. Daarom gaan wij samen aan de bak met het beter scheiden van GFT+E. En daar hebben we jou bij nodig!

 

TIPS VOOR HET SCHEIDEN VAN GFT+E:

  • Verpak etensresten, zoals vlees, in een krant of biologisch afbreekbare afvalzak (GFT+E-zakje!)met kiemplantlogo. Vliegen leggen hun eitjes graag in etensresten, dus als ze daar niet bij kunnen, is de container minder aantrekkelijk voor hen.

  • Lavendel bestrijdt de stank, maar ook de maden. Maden hebben een hekel aan de geur van lavendel en gaan hierdoor dood.

  • Zet de container zo nu en dan op een kier of open. Maden houden niet van licht en wel van vochtige, donkere plekken.

  • Leg op de bodem een oude krant, stro of zaagsel. Deze nemen het vocht uit het afval op. Daarmee voorkomt u dat afvalresten op de bodem aankoeken.

  • Zet de container in de schaduw en sluit alle (composteerbare) GFT+E zakken in de container goed af. In de zon komen eitjes van de vliegen sneller uit.

 

Meer informatie? Bekijk de GFT+E pagina hier.