Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Afval scheiden Bergen op Zoom

DOE DE AFVALQUIZ!

En win één van de prijzen!

AFVAL SCHEIDEN BERGEN OP ZOOM

Goed afval scheiden is belangrijk, om de leefomgeving in Bergen op Zoom zo schoon mogelijk te houden. In samenwerking met Saver, werkt de gemeente Bergen op Zoom hard aan het terugbrengen van de hoeveelheid restafval. Maar goed afval scheiden is soms niet zo makkelijk als het lijkt. Op onze website lees wat jij kunt doen om je steentje bij te dragen!

 

 

WAAROM IS AFVAL SCHEIDEN BELANGRIJK?

Het is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Want door het goed scheiden van afval bespaar je op je restafval. In Bergen op Zoom betaal je namelijk volgens het DIFTAR systeem. Dit houdt in dat je een vast bedrag betaalt en daar bovenop een bedrag per lediging. Als je minder vaak je restafvalcontainer aanbiedt betaal je dus minder.

Bekijk de tips

HOE SCHEID IK GOED MIJN AFVAL?

Er zijn meerdere verschillende afvalstromen, waaronder je je afval kunt aanbieden. En soms is niet altijd duidelijk wat je waar moet weggooien. Wist je dat je een oude gebaksdoos niet bij het oud papier mag gooien? Of je kapotte wijnglas in de glasbak? Soms is afval scheiden niet altijd even duidelijk. Heb je twijfels over hoe je jouw afval moet scheiden in Bergen op Zoom, check dan onze afvalzoeker.

Hoe scheid ik goed mijn afval?
papier afval

  • Heb je meer vragen over het scheiden van afval?

    Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel 0165-597777