Glas hoort in de glasbak! Of toch niet? - Samen aan de Bak
Sluit

Glas hoort in de glasbak!

Of toch niet?

Glas hoort in de glasbak! Of toch niet?

Afval scheiden. We weten allemaal dat het ontzettend belangrijk is. Maar makkelijk is het niet altijd. Wij zetten wat opvallende, maar heel alledaagse zaken voor je op een rijtje.

 

Theeglas. In de glasbak toch?

Je theeglas is kapot, dus je brengt het naar de glasbak. De naam zegt het tenslotte al, het is van glas. Maar daar gaan heel veel mensen de fout in. Drinkglazen kunnen namelijk van hittebestendig glas, kristal of gewoon glas zijn gemaakt. Dit verstoort de recycling van verpakkingsglas. Je kunt het verschil niet zien aan de buitenkant, daarom moet dit glas dan ook bij het restafval.

 

En een oude pizzadoos, die mag toch zeker wel bij het oud papier?

Wie doet het niet, af en toe een pizza bestellen op een luie avond waarop je geen zin hebt om te koken. Heerlijk! Maar waar laat je die vettige pizzadoos? Dus niet bij het oud papier! Papier is namelijk alleen te recyclen als het schoon, verf- en vetvrij is. De pizzadoos mag dus gewoon bij je restafval.

 

En het kassabonnetje dat je van de pizzabezorger hebt gekregen? Mag dat dan wel bij het oud papier? Nee, ook dit moet bij het restafval. Er zit namelijk vaak een coating op die het ongeschikt maakt om te recyclen.

 

Afval scheiden: het is zeker niet altijd makkelijk, maar wel ontzettend belangrijk! Weet je niet zeker waar je iets weg moet gooien? Check onze afvalwijzer! Samen aan de bak voor het beter scheiden van afval!