Deze pagina wordt vertaald door Google Translate.

Sluit

Blaas jouw opblaaskrokodil nieuw leven in!

Een opblaaskrokodil, een opblaaszwembad, -schildpad, -orka of -luchtbed…

Tegenwoordig kunnen we gezellige opblaasfiguren als deze allemaal recyclen en verwerken tot grondstoffen voor bijvoorbeeld nieuwe slippers, tuinslangen of schoenzolen. Te gek, toch? Want normaal eindigen al deze producten na de zomer bij het restafval en worden ze verbrand. Best een treurig einde van jouw vrolijke opblaasdier. Vanaf deze zomer gaan we dit anders doen en starten we met een test. Hierdoor kun jij je opblaasartikelen gratis inleveren op de milieustraten!

 

Vanaf deze zomer blazen wij nieuw leven in jouw opblaaskrokodil!

Dus, is jouw opblaaszwembad lek na een feestje of heb je iets te hard gegooid met je strandbal? Breng ze vanaf dinsdag 16 augustus naar de milieustraat of het grondstoffencentrum bij jou in de buurt. Dit is gratis! Op de milieustraten wordt duidelijk aangegeven in welke container je ze kwijt kunt.

 

Mag mijn opblaasartikel ingeleverd worden?

Wil je weten of je jouw opblaasartikel gratis bij de milieustraat of het grondstoffencentrum kunt inleveren? Heel simpel! Stel jezelf de volgende twee vragen:

  1. Kan je het opblazen?
  2. Gebruik je het op het strand of bij het zwembad?

 

Is het antwoord twee keer ja? Dan mag jouw opblaasartikel gratis worden ingeleverd bij de milieustraat of het grondstoffencentrum! Is het antwoord op een of twee van de vragen nee? Dan hoort jouw artikel bij het grof huishoudelijk restafval. In dat geval is wegbrengen helaas niet gratis.

 

Heb je andere vragen over afval?

Samen gaan we aan de bak om zoveel mogelijk afval te recyclen en zo min mogelijk restafval te creëren! Heb je meer vragen of twijfels over waar je met jouw afval terecht kunt? Kijk dan op de pagina’s over de verschillende afvalstromen of maak gebruik van de afval zoekmachine!